Elemente stratificate din molid sunt utilizate pentru ferestre si usi care au geam termoizolant i sunt fabricate conform din adeziv alb care are o umiditate de 12 (+/-3%),sunt 100% radial-semiradial, au imbinate in dinti lungimi diferite si un bloc profil cu 2-3 lamele si 6m lungime.Aceste elemente stratificate au fetel continue si dimensiunile fixe.
Panouri din molid imbinate in dinti sunt produse conform normativelor in vigoare, din adeziv alb D4 si au o umiditate de 12% ( +/-3% )
Panouri din molid au lamela continua si tangentiala si sunt practic fara niciun defect avand de regula dimensiunile cuprinse intre 4000 sau 3000 x (600-1000) x (20, 30)
Lambriuri si podele care au lamela continuasunt si ele fara niciun defect.Firmele de profil produc si alte tipuri de stratificat la cererea clientilor, tipuri care sunt retezate dupa preferintele solicitantului, la dimensiuni si au rindeluire la cota finala .
Ca si garantie a calitatii, firmele de profil onoreaza comenzile in timp util lucrand cu atentie deosebita pentru detalii si pentru respectarea specificatiilor clientilor.
Peleti din molid sunt elemente care au diametru de 6 mm sau 8mm si sunt de tip cilindrici.
Peleti din lemn sunt de fapt niste deseuri lemnoase, care au fost deshidratate si apoi comprimate pana li s-au dublat densitatii energetice ale lemnului verde. Ca plus fata de densitatea marita, peletul poate avea o putere calorica si mai mare cu costuri mici de transport si cu o logistica imbunatatita in ceea ce priveste stocarea si utilizarea automatizata. Practic, peletul de lemn poate fi considerat un inlocuitor foarte bun pentru diversii combustibili fosili de genul gazelor naturale, carbunilor, petrolului sau un inlocuitor chiar si pentru lemnul de foc.
Dintre avantajele lemnului utilizat ca material de constructii sunt de mentionat faptul ca este un material sanatos, ca face parte integranta dintr-un ciclu natural iar asta ii ofera posibilitatea sa fie reciclat ori eliminat cu usurinta, iar esentele care sunt folosite de noi sunt intotdeauna tratate cu lacuiri ecologice si sisteme de vopsire, acestea garantand o stare naturala de bine.
Lemnul absoarbe carbon in perioada de crestere iar datorita durabilitatii lui, va duce la o scadere a nivelului de dioxid de carbon care este eliberat in atmosfera.
Lemnul din care se fabrica elementele stratificate din molid, nu necesita mentenanta, poate sa fie vopsit in orice culoare doreste clientul sau cu orice lazura devenind lucios, semilucios, semimat sau mat iar pentru a se asigura durabilitatea dar si posibilitatea de a fi redecorat, poate sa fie tratat cu straturi noi de vopsea, fara ca acesta sa se deterioreze cumva.
Datorita lacurilor pe care le folosim,care au aparut in ultimii ani, si care sunt considerate a fi de ultima generatie, lemnul nu mai necesita practic mentenanta adica vopsire sau lacuire pe o perioada de cel putin 15 ani.
Lemnul are si rolul de a sigura izolatie termica precum si fonica.
Deasemenea, lemnul triplustratificat se remarca mai ales prin stabilitate si durabilitate si rezista cu brio la stresul mecanic continuu fara nici o problema. Mai multe detalii vezi pe : www.Valger-lemn.ro
Detalii privind elementele stratificate din molid pot fi gasite accesand site-ul www.stantelaser.ro precum si pe orice site de specialitate din domeniu.