Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

hidroizolatii fundatii
Arhitectura - Constructii

Hidroizolaţii fundaţii

Hidroizolare a fundațiilor este foarte importantă deoarece acestea pot fi afectate atât de temperaturile joase cât şi de prezenţa apei în solul de sub casă. Prin termoizolarea exterioară poate fi redusă influenţa temperaturilor, iar de influenţa negativă a apei putem scăpa doar dacă fundaţia va fi hidroizolată.
Dacă fundaţia unei construcţii nu este hidroizolată, atunci cu timpul pot apărea suficiente probleme (igrasia, mucegaiul, deteriorarea construcţiei), care nu vor putea fi stopate ci doar atenuate.

Fundaţia unei construcţii poate fi efectuată din:

1.Beton nearmat;
2.Beton armat de tip radier;
3.Piatră naturală cu sau fără mortar;
4.Zidărie de piatră (se execută din piatră de râu, care a fost prinsă în mortar);
5.Beton ciclopian (este obținut prin înglobarea în beton a pietrelor brute sau de râu);
6.Membrane speciale pentru fundaţii.

Membranele speciale pentru fundaţii reprezintă o inovaţie pe piaţa materialelor de construcţii în comparaţie cu materialele enumerate mai sus. Acestea sunt realizate din polietilenă de o densitate mare, care este foarte rezistentă la substanţele chimice din sol, mucegai, rădăcinile copacilor precum şi mişcările de pământ.

Procesul de aplicare a hidroizolaţilor fundaţiilor:
În primul rând pregătirea fundaţiilor pentru aplicarea hidroizolaţilor fundaţiilor începe cu curăţarea şi pregătirea straturilor suport pentru hidroizolare. Suprafaţa este amorsată cu materialul recomandat tipului de hidroizolare utilizat, apoi se aplică stratul de hidroizolare, care poate fi: o membrană, ciment impermeabil, cauciuc lichid, iar spre final este aplicată hidroizolarea dorită.

Etapele de lucru în procesul de hidroizolare:

1.Mai întâi de toate trebuie excavat pământul. Este necesar de îndepărtat pământul până la baza fundaţiei ca să putem efectua lucrările de hidroizolaţii fundaţii.
2.Apoi fundaţia trebuie armată. Se aplică plasă de armare pe porţiunile de fundaţie care au fisuri. Pentru ca fisurile să fie bine prelucrate se utilizează plasă cu ochiuri de 15×15 cm din fier-beton striat, care are diametrul de 5 mm.
3.Fundaţia se tencuieşte. Plasa de armare este acoperită cu un strat generos de tencuială, care la rândul ei nu doar va consolida fundaţia ci şi va servi drept bază excelentă pentru straturile ulterioare de izolaţie.
4.Peste stratul de tencuială se aplică stratul de carton-asfalt cu ardezie. Acest strat se aplică la cald, pe toată fundaţia după ce stratul de tencuială s-a uscat complet.
5.Peste stratul de carton-asfalt se aplică stratul de polistiren. Acesta este al doilea strat de hidroizolaţii fundaţii. În procesul de hidroizolare se utilizează polistiren extrudat cu grosimea de 3 cm, deoarece acesta este foarte rezistent.
6.Peste stratul de polistiren se aplică folia din polietilenă de înaltă densitate, care îndeplineşte atât rolul de hidroizolare cât şi de termoizolare. De asemenea această folie protejează fundaţia de rădăcinile copacilor.
7.La sfârşit se instalează sisteme speciale de colectare a apei pluviale. Acestea trebuie neapărat conectate la sistemul de canalizare prin conducte din PVC.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.izomarprestconstruct.ro

Avantajele hidroizolaților fundaţiilor:

1.Sunt rezistente din punct de vedere chimic şi mecanic;
2.Asigură o hidroizolare de calitate;
3.Sunt rezistente la acţiune apei;
4.Sunt prevăzute cu sisteme de scurgere a apei prin sisteme de drenaj;
5.Se montează simplu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *