Dotarea gospodariilor cu motocultoare a usurat muncile campului si a dat o mana de ajutor valoroasa agricultorului roman. Fiind unul dintre utilajele agricole polivalente, adica din cele care se pot utiliza la munci multe si diverse, motocultorul a intrat rapid pe lista de cumparaturi a fiecarui gospodar.
Cum imbunatatesti productivitatea muncilor agricole folosind motocultoare?
Romania este una dintre tarile care au un vast teritoriu agricol, de peste jumatate din suprafata totala a tarii. Una din meseriile cele mai intalnite este cea de agricultor si de aceea este neaparata nevoie ca tehnica sa se impice in dezvoltarea agriculturii si sa asigure o simplificarea a muncilor necesare si o maximizare a efectelor produse.
Cum pot uneltele creste productivitatea? Este lesne de inteles, ca folosirea de utilaje noi scuteste timp si efort in realizarea multor lucrari. In primul rand, motocultoare ar trebui sa aiba fiecare agricultor pus pe treaba. Utilajul face o gramada de treaba pe camp. Indiferent de sezon si de lucrarile necesare, motocultorul sapa in locul sapei obisnuite, ara fara cal, praseste fara a epuiza, iar apoi seaman, curate si coseste. Practic de la semanat la recolta, motocultorul acopera o serie de lucrari necesare si scuteste agricultorul de la efort mult si greu.
De multe ori, suprafete largi de teren agricol raman neexploatate din lipsa timpului sau a mainii de lucru. Agricultorul harnic se afla in imposibilitatea de a isi duce la bun sfarsit planurile, iar in aceste momente stii sa pretuiesti beneficiile pe care ti le ofera un utilaj modern. Cu motocultoare poti incheia lucrarile campului intr-un timp mai scurt si poti finaliza cu succes tot ce ti-ai propus intr-un an.
Motocultoare la indemana oricui doreste sa munceasca
Motocultoarele pot fi folosite de catre oricine. Nu este necesar sa ai permis de conducere pentru a merge cu motocultorul. Utilajul seaman cu un tractor, dar este de dimensiuni mai mici. Oferta de motocultoare cuprinde si o gama diversa de accesorii care pot fi folosite in functie de natura muncii care trebuie realizata. Cu motocultorul poti folosi si o perie rotativa de curatat, un plug de arat reglabil, discuri laterale, freza de zapada, plug de bilonat si inca multe altele. Mai multe detalii despre modelele disponibile si informatii despre accesorii si consumabile, regasiti aici: http://www.rotakt.ro/produse/motocultoare. Firma Rotakt ofera si remorci care pot fi folosite cu motocultoare cu capacitate maxima de 350 kg si cu functie basculabila.
Atunci cand alegi un utilaj agricol modern este important sa alegi un furnizor de calibru care sa asigure si servicii de reparatii si schimbari piese. Rotakt are avantajul unei experiente de peste 10 ani pe piata agricola, oferind de la simple scule pana la utilaje complexe. In cazul in care nu sunteti lamurit de utilitatea unor utilaje agricole puteti apela cu incredere la reprezentantii Rotakt care va pot face recomandari si va pot asista in folosirea utilajelor nou achizitionate. Oferta companiei s-a diversificat o data cu cresterea cererii pe piata, astfel ca Rotakt a stabilit relatii de colaborare cu producatori de marca din tara si strainatate pentru a oferi produse de ultima generatie agricultorilor romani.