Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Casa si gradina

12 pasi de baza pentru un montaj tigla ceramica ca la carte

In zilele noastre oamenii au uitat de tigla ceramica si au inceput sa adopte tot mai mult varianta metalica. O fi bine? O fi rau? Cert este ca tigla ceramica are o istorie de mii de ani, este naturala, ecologica cum ar zice specialistii de astazi, este deosebit de estetica, se potriveste oricarui tip de acoperis si stil arhitectural, are o rezistenta deosebita, la fel si durabilitatea, izoleaza foarte bine termic si fonic, permite evacuarea vaporilor de apa si este ieftina. Ce ti-ai putea dori mai mult de la o invelitoare pentru acoperisul propriei locuinte?

Ce este tigla ceramica?

Tigla ceramica se foloseste inca din Antichitate si chiar daca nu mai este cel mai cautat tip de invelitoare din zilele noastre, este cel mai vechi tip pe care l-ai putea alege sau, altfel spus, este o invelitoare cu “greutate”.

Din ce este realizata tigla ceramica? Aceasta are la baza argila si apa, apoi este uscata la aer si in cele din urma arsa pentru rezistenta sporita la trecerea timpului si la capriciile vremii care cu siguranta nu o vor ocoli.

Unde se poate folosi tigla metalica? Oriunde, pentru orice tip de acoperis, orice stil arhitectural, case vechi sau case noi, nu conteaza nici mediul, tigla ceramica este extrem de rezistenta si face fata cu brio trecerii timpului.

Cum se monteaza tigla ceramica?

Tigla ceramica se poate monta in mai multe feluri, insa, in mare, montajul acesteia trebuie sa respecte urmatorii pasi:

 1. In primul rand, acoperisul trebuie maturat foarte bine de mizerii sau rumegus;
 2. Apoi urmeaza verificarea. Ce inseamna asta? Se pune un rand de tigla, de proba, pentru a se vedea exact cum pica tigla ceramica, cum arata, cum se incadreaza si care va fi aspectul final al invelitorii. Daca nu se verifica tigla in acest mod este foarte riscant, montajul poate fi neechilibrat. Poti avea surpriza ca intr-o parte acoperisul sa fie montat bine, in schimb in cealalta parte sa fie iesit prea in afara. Nu-ti ramane de facut decat sa te apuci iarasi de la capat de montaj;
 3. Montajul paziei din lemn;
 4. Montajul jgheaburilor;
 5. Montajul sorturilor de jgheab;
 6. Montajul pieptanului de jgheab in cazul in care tigla ceramica este ondulata. Pieptanul trebuie sa contina si aerisirea din plastic, deci nu trebuie sa fie simplu;
 7. Cand se monteaza tigla ceramica trebuie avuta grija ca randurile sa fie cat mai drepte;
 8. Primul rand de tigle, tiglele de la margine si tiglele de la dolie trebuie batute in cuie;
 9. La fiecare 10 mp se monteaza o tigla de aerisire, dar numai in partea de sus a acoperisului;
 10. Pentru montajul tiglei de coama trebuie meserie, o echipa de profesionisti este indicata in acest scop;
 11. Nu uita de ventilarea acoperisurilor cu tigla ceramica;
 12. Monteaza si parazapezi.

Cauti tigla ceramica?

Toti cei care cauta tigla ceramica pentru propria locuinta isi pot indrepta pasii inspre Bel Roof Trading. Aceasta companie iti propune renumita marca Creaton, insa-ti ofera si servicii de montaj tocmai pentru a fi sigur ca tigla te va tine o viata.

Pentru orice detalii suplimentare, ia legatura cu echipa Bel Roof Trading!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *