Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Divertisment

Jacques Chirac, a decedat președintele francez

Jacques Chirac, preşedintele Franţei în perioada 1995-2007, a decedat joi, având vârsta de 86 de ani, a anunţat familia fostului lider de la Palatul Elysee.

A fost al Parisului, ministru, prim-ministru şi în cele din urmă preşedinte, cariera politică excepţională a lui Jacques Chirac a fost desfăşurată pe parcursul a peste 40 de ani, însă în ultimii ani de viaţă a fost vizat de acuzaţii de corupţie.

“Preşedintele Jacques Chirac a murit în această dimineaţă, înconjurat de familie, în linişte”, a declarat ginerele fostului lider francez.

Chirac a avut două mandate de preşedinte, perioada în care Franţa a adoptat moneda unică europeană. Totodată, este cunoscut pentru faptul că s-a opus intervenţiei americane în Irak, în anul 2003.

După părăsirea Palatului Elysee, Jacques Chirac a fost vizat de o anchetă privind presupuse angajări fictive realizate de acesta în perioada cât a fost primar al capitalei Franţei. În 2011, fostul preşedinte a primit o sentinţă cu suspendare pentru abuz de încredere şi deturnare de fonduri publice.

Potrivit sondajelor recente, Chirac era considerat cel mai popular fost preşedinte francez, opoziţia acestuia faţă de războiul din Irak rămâne fapta marcantă a carierei sale politice îndelungate.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *