Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

parchet exotic
Arhitectura - Constructii

Parchet exotic de la Bilavio.ro

Bambusul este cunoscut ca fiind un material care e utilizat incepand de acum peste o mii de ani, cu percadere in Orientul Indepartat. Materialul acesta a devenit unul foarte cautat in tarile occidentale cu precadere in ultimii ani, acest lucru datorindu-se calitatilor sale ce sunt unele cu adevarat, unice.

Bambusul este o resursa usor regenerabila cat si viabila, pe termen lung. E o planta care se gaseste cam in 1200 de specii fiind variat din punct de vedere al aspectului si al dimensiunilor. Unele din speciile cunoscute de bambus din care se face acest parchet exotic , sunt considerate gigant asta pentru ca ajung sa fie de pana la circa 40 de metri in inaltime.

Parchetul produs de firmele ce sunt specializare in acest parchet de bambus , e unul care se produce dintr-o anumita specie de bambus ce e denumita Moso si care e cosiderata mai rezistenta comparativ cu alte specii si deasemeni datorita exploatarii sale , specia aceasta de bambus niciodata nu o sa puna in pericol, prin intermediul recoltarii sau al fabricarii sale habitatul ursilor Panda. E cunoscut incluisv faptul ca aceasta sursa de hrana a ursilor Panda e bambusul, insa aceasta specie de bambus – Moso nu e intre acele speciile ce fac parte cu precadere din meniul lor.

Avantajele unui parchet de bambus

Unul din avantaje este reprezentat de faptul ca un astfel de parchet va avea un aspect atractiv, inconfundabil chiar.
Odata ce vezi fibrele cat si textura unui astfel de parchet , este imposibil sa nu il indragim. Intre toate a este posibile esente, orice bambus putem spune ca va avea una aparte, care fascineaza.In cazul persoanelor ce isi doresc decorarea caselor, sau numai sa poata decora interiorul acesteia intr-un stil asiatic, cu siguranta bambusul este o optiune inspirata.

In ziua de azi, oamenii par a fi din ce in ce si mai dornici , receptivi fata de stilul asiatic. Atmosfera Zen cat si rafinamentul da un aspect de interior exotic si poate sa accentueze frumosul parchet de bambus. In acelasi timp, atunci cand n consideram calauziti cu precadere de principiile Feng Shui, cu siguranta, un lemn de bambusului va fi unul de bun augur in cazul camerelor locuintelor.

Alt avantaj este reprezetat de parchet de bambus este reprezentat de faptul ca e gata finisat astfel incat nu va necesita lacuire.
In cazul in care alegeti acest pachet puteti scapa incluisv de stresul raschetarii dar si de acela al lacuirii imediat dupa montaj.
Acest fel de parchet va avea o rezistenta si deasemeni o duritate mare iar fibrele de bambus sunt mai rezistente decat otelul, in cazul tensiunilor.

Caracteristici specifice parchetului

Parchetul e considerat un material natural di face parte dintre cele mai dure ce sunt disponibile in cazul podelelor.
Parchetul exotic din bambus e o buna alternativa in fata parchetul masiv.

Stabilitatea dimensiunilor in timp, comparativ cu lemnul ce e obisnuit si care lucreaza, in timp.Prin procesul de stratificare, lemnul de bambus e mai stabil pentru ca e ceva mai putin predispus in fata dilatarilor, a deformarilor si pentru contractari ce sunt de orice natura.

Despre parchet poate sa se spuna faptul ca este incluisv rezistent in fata umezelii. Pentru ca lemnul de bambus este din zonele tropicale lucrul acesta il face sa fie mai rezistent in fata umiditatii.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *