Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

adeziv polistiren
Arhitectura - Constructii

Adeziv polistiren pentru o buna termoizolatie

Iernile la noi sunt destul de friguroase, de aceea toate casele ar trebui sa fie izolate pentru a li se crea eficienta energetica de care au nevoie pentru a deveni confortabile.

Pentru o buna izolatie termica, exista diferite materiale special concepute pentru sporirea etanseitatii unei cladiri care se afla in faza de constructie sau care este in reconditionare. Rezistenta termica a unei cladiri depinde in mare masura de izolarea suprafetelor care sunt in contact cu exteriorul, de aceea, de cele mai multe ori sunt folosite placile de polistiren expandat, care sunt lipite cu adeziv polistiren pe peretii externi, uneori chiar si pe cei interni.

Adeziv polistiren intr-o gama variata

Exista o gama larga de materiale care contribuie la eficientizarea energetica a unei cladiri, cum ar fi vata minerala, vata de sticla, spuma poliuretanica sau altele, insa cea mai la indemana metoda folosita de obicei la noi ramane sistemul de polistiren expandat. Si nu se poate spune ca nu e si una dintre cele mai eficiente. De obicei, placile se lipesc pe peretii exteriori, cu ajutorul unui adeziv polistiren adecvat, desi sunt si persoane care prefera sa-si izoleze termic locuinta pe interior, insa acest lucru este unul fortuit, acolo unde izolatia pe exterior este practic imposibil de realizat.

Pentru a aplica placile lipite cu adeziv polistiren, peretii trebuie curatati si pregatiti in prealabil, astfel incat aderenta sa fie maxima, eliminandu-se riscul ca placile sa migreze.

Placi de diferite dimensiuni aplicate cu adeziv polistiren

Acest material este fabricat sub diferite grosimi, incat orice cladire poate beneficia de sistemul de termoizolatii. Unele constructii ridicate din materiale mai putin eficiente au nevoie de placi mai groase, altele, ridicate din materiale care ele insele au proprietati izolatoare pot fi imbunatatite cu polistiren de grosimi mai mici, insa, in general, cu cat zidul final este mai gros, cu atat cladirea este mai eficienta din punct de vedere energetic. Stratul de izolatie trebuie sa fie unul continuu si sa se elimine barierele termice, pentru ca temperatura din interior sa nu aiba pe unde sa se disipeze in exterior, mai ales in timpul iernii.
O buna izolatie contribuie la ridicarea nivelului de confort climatic chiar si pe perioada verii, deoarece impiedica caldura excesiva sa patrunda prin pereti in incaperi, transformand atmosfera intr-una inabusitoare.

Avantajele izolatiei cu ajutorul unui adeziv polistiren

O locuinta izolata termic are de castigat nu doar din punctul de vedere al confortului, ci si al consumului de energie care este necesar pentru incalzirea sau racirea ei. O cladire captusita cu asemenea placi, cu ajutorul unui adeziv polistiren adecvat oferit de catre www.europlastic.ro , va fi mult mai calduroasa iarna, fara a suprasolicita sistemul de incalzire. Pot fi facute economii la factura de gaz si electricitate de circa 30%, prin urmare este o metoda rentabila si din punct de vedere economic.

Vara, cand soarele straluceste cu putere zile la rand, in interiorul unei case termoizolate ambientul devine deosebit de placut, deoarece caldura nu patrunde prin pereti iar aparatul de aer conditionat aproape ca nu mai trebuie pus in functiune. Castigul este si de aceasta data unul economic, dar si in nivelul de confort termic.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *