Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

ambalaje din carton
Divertisment

Ambalaje din carton

Foarte multe familii se muta zilnic dintr-o locuinta in alta, iar acest lucru este foarte dificil si obositor, ambalajele din carton vin in ajutorul nostru pentru a ne salva din impas. Atunci cand trebuie sa transportam obiecte care se sparg foarte usor este indicat sa le protejezi, punandule intr-o cutie de carton pentru aputea fi transportate cu usurinta.
Fiecare societate/companie care are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea unui produs trebuie sa dispuna de un ambalaj de protectie pentru a duce marfa la destinatar in cele mai bune conditii, iar majoritatea opteaza pentru un ambalaj clasic din carton deoarece se dovedeste a fi cel mai practic.

Ambalajele indeplinesc anumite functii esentiale:

– Protectia si prevenirea deteriorarii produsului atunci cand este transportat si depozitat in conditii nefavorabile.
– Promovarea, prezentarea si intensificarea vanzarii prin adaugare de culoare pe ambalaj, numele firmei si diferite forme si imagini atractive.
– Depozitarea produselor pe o perioada mai indelungata de timp fara ca acestea sa sufere modificari majore.
– Identificarea si informarea consumatorilor despre societate, fabrica, depre modul de utilizare, conditii de transport, manipulare,depozitare si coduri de bare.

Cele mai utilizate hartii si cartoane pentru fabricarea ambalajelor sunt:

– Cartoanele duplex si triplex.
– Carton plat.
– Cartoanele ondulate.
– Cartonul microondulat
– Hartiile si cartoanele rezistente la grasimi, umiditate si greutate mare.
– Hartiile kraft.

Cartonul ondulat este cel mai des folosit pentru prelucrarea ambalajelor deoarece este demonstrat stiintific ca rezista cel mai mult la greutatile mai ridicate. Acesta este utilizat in transportarea mobilei, aparatelor electrocasnice, obiecte care se pot sparge usor de design interior si multe altele care necesita o manipulare mai atenta.

Ambalajele din carton pot avea diferite forme in functie de utilitate:

– Cutii de carton (acestea sunt cele mai utilizate deoarece se gasesc in dimensiuni mici, dar sI in dimensiuni foarte mari, pentru a fi la indemana oricui).
– Role de carton.
– Lazi din carton (sunt folosite mai ales in industria alimentara, pentru a ajuta cumparatorul sa vada mai bine marfa pe care doreste sa o achizitioneze).
– Tuburi din carton.
– Pungi si sacose din carton.
– Placi din carton.
– Separatoare din carton.

Ambalajele din carton au foarte multe avantaje deoarece sunt ecologice si reciclabile (cel mai ecologic ambalaj), sunt foarte usoare si flexibile pentru a putea fi folosite cu usurinta de toata lumea si sunt igienice (pot intra fara nici-un fel de problema in contact cu alimentele). De asemenea, sunt rezistente la grasimi, hidrocarburi, acizi, umiditate si pot fi tiparite pentru a avea o atractivitate mai ridicata.

Mai multe pe www.Prodamco.Ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *