Castravetii murati se fac in saramura, adaugand si un singur strop de otet. Specialistii in astfel de preparate va pot explica in detaliu cum se prepara astfel de castraveti murati care sunt acri si in acelasi stimp crocanti si tari, care este cea mai buna reteta de saramura pentru a face muraturi si care este motivul pentru care trebuie sa fie pus si putin otet in ea.
In continuare veti avea la dispozitie reteta pentru prepararea unor astfel de castraveti cu adevarat deliciosi, ce au avantajul ca se pot pastra din luna august pana in jurul lunii aprilie, ei ramanand in acest timp la fel de parfumati si de crocanti. Este o reteta de familie, care a fost testata de-a lungul a aproape 80 de ani.
Exista pe internet extrem de multe retete pentru prepararea castravetilor murati, precumo si a cozonacului sau a sarmalelor, din care aveti posibilitatea sa alegeti ceea ce considerati ca este mai pe placul vostru din acea gama larga.
Una din retetele folosite cel mai des este o reteta de familie, care permite ca an de an muraturile precum castravetii,ardeii care sunt umpluti cu varza tocata, gogonelele, sau conopida sa ramana pana la primavara la fel de crocante ca in ziua in care au fost puse. In cazul in care alegeti sa o incercati, nu aveti nimic de pierdut. Castravetii murati facuti dupa o astfel de reteta au fost pusi la murat din luna septembrie a anului 2014 si si-au pastrat calitatile pana in jurul lunii mai a anului 2015. Este important sa stim ca muraturile este cel mai bine sa fie puse toamna, nu in mijlocul verii.
Cel mai potrivit fel de mancare pentru care este recomandat sa folosim astfel de castraveti este reprezentat de salata de boeuf.
In continuare putem sa va oferim sfaturi in legatura cu prepararea castravetilor murati care sunt acri, precum si tari si crocanti.
Pentru o astfel de reteta de preparare a castravetilor murati este nevoie sa folositi usturoi, crengute de cimbru, hrean, marar uscat, precum si ardei iuti. Uneori se mai pot folosi si cateva felii de morcov, pentru a imbunatati designul si culoarea. Nu este recomandat sa se foloseasca crengute de visin, precum si boabe de mustar sau foi de dafin. Cu aceste ingrediente recomandate puteti pune castraveti la murat astfel incat sa reziste din luna septembrie pana undeva dupa sarbatoarea Pastelui.
Nu este nevoie sa va grabiti si sa faceti conserve incepand din luna iunie, cand abia incep sa apara castravetii de gradina.
Deasemenea, mai exista o reteta minunata pentru vara, si anume cea a castravetilor care sunt murati la soare. Ei sunt deasemenea extrem, de gustosi cand sunt reci, dupa ce i-ati scos din frigider. Trebuie sa fie lasati la murat in jur de 3, pana la aproximativ 5 zile la soare, iar apoi trebuie pastrati la rece.
In cazul gogosarilor in otet este recomandata o reteta la rece, care sa nu implice fierberea.
Pentru a fi pastrati un timp cat mai indelungat crocanti, este recomandat sa folositi otet.
Pentru detalii accesati: www.mamanina.ro .