Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

hidrofoare
Casa si gradina

Ce trebuie sa stiti despre hidrofoare

Siteul www.shop-einstal.ro este locul perfect pentru oricine se afla in cautarea unor solutii complete pentru diferite tipuri de instalatii si echipamente cum ar fi cele pentru instalatii cu hidrofoare, echipamente electrice si pentru instalatii electrice, precum si multe altele, chiar si elemente pentru incalzire in pardoseala. Insa, in cadrul acestui articol ne vom aplecat unui subiect ce tine mai mult de domeniul instalatiilor de apa si nu numai. Spuneam intr-unul din articolele recente ca exista o arie larga de echipamente de pompare, incepand cu cele pentru aer si gaze, pana la cele pentru lichide cu vascozitate mare, sau cu un continut de masa solida in anumite proportii (in general, pana in 30%). In continuare vom vedea mai exact ce trebuie sa stiti despre aceste hidrofoare si care sunt lucrurile de care trebuie sa tineti cont inainte de a folosi un astfel de echipament.

Structura unor hidrofoare – simpla dar eficienta

Hidrofoarele sunt practice pompe de apa care sunt dotate cu o camera de compresie prin intermediul careia se asigura un flux constant ca si presiune. De asemenea, acestea sunt echipamente electrice (pot fi dotate si cu un motor pe combustie la modelele de mare putere) iar ca si element de punere in miscare a volumului de lichid, de cele mai multe ori se foloseste o pompa centrifugala care poate genera suficienta forta de absorbtie pentru a transporta lichidul. In general, aceste hidrofoare sunt folosite pentru instalatiile de alimentare cu apa pentru case, dar si pentru a muta volume mai mari de apa din puturi sau oriunde este necesara dislocarea unui volum de lichid.
Majoritatea tipurilor de hidrofoare au 3 elemente esentiale care se pot distinge fara probleme dintr-o privire. Cea mai voluminoasa componenta este containerul de presiune. Acesta are rolul de a stoca presiunea creata de catre pompa. Astfel, ajungem si la cea de-a doua compoenenta, pompa, despre care spuneam si mai sus ca este una centrifugala. Forta de centrifuga este practic, cea care genereaza un vacuum care trage lichidul. Ei bine, iar la urma, avem motorul electric care este cel care pune totul in miscare.
Pe langa aceste 3 componente, cel mai important accesoriu este presostatul, acest mecanism (fie el mecanic sau electronic) are rolul de a detecta presiunea din containerul de presiune, iar atunci cand acestase goleste la un anumit prag (creand o scadere a presiunii interne) el este cel care comanda pornirea intregului echipament.

Alegeti hidrofoare in functie de necesitatile dumneavoastra

In general, aceste hidrofoare sunt concepute sa functioneze fara probleme, insa pentru a va bucura de un consum de energie redus dar si de o viata lunga a acestuia, trebuie sa tineti cont de un mic secret. In general cu cat containerul de presiune are un volum mai mare, cu atat mai bine este. Evident, trebuie sa alegeti hidroforul si in functie de elemente ca adancimea de la care este preluata apa, numarul de bai sau consumatori, precum si de suprafata instalatiei.
Va asteptam pe pagina www.shop-einstal.ro pentru a afla mai multe despre hidrofoare dar si pentru a va alege produsul dorit.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *