Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

structuri metalice
Servicii

Despre structuri metalice, de la proiectare, pana la realizare

De la cutii, la diferite tipuri de structuri metalice toate acestea sunt foarte utile in foarte multe domenii, iar Impact Serv ofera o paleta variata de astfel de produse, fie ca vorbim despre aplicatii industriale, constructii sau alte tipuri de utilizari. Exista o serie foarte variata de sisteme si structuri, am putea spune ca la fel de variate ca si domeniile unde metalul si componentele din acest material sunt necesare.
Despre structuri metalice putem spune foarte multe, insa un lucru este clar, exista la fel de multe tipuri de produse cate aplicatii. Exista categorii ca elemente de imbinare, suporti, elemente de prindere, sustinere, dar si produse realizate din metal. Toate acestea sunt realizate prin procese variate, unele la rece, prin frezare, altele prin procese termice sau si combinate.

Toate tipurile de structuri metalice sunt proiectate folosind cele mai performante solutii

Inainte de a putea vorbi despre orice tip de orice tip de proces sau echipamente implicate in producerea mai multor structuri metalice, trebuie sa vorbim despre proiectarea acestora. Este evident ca pentru a proiecta orice tip de piesa metalica sunt necesare tehnici si tehnologie foarte avansata. Programe speciale de proiectare sunt folosite pentru a crea imagina de ansamblu a structurii dar si pentru a simula diferite tipuri de solicitari.
Simularile realizate cu ajutorul unui software sunt foarte necesare, mai ales in cazul unor structuri metalice realizate la comanda si a celor care trebuie sa faca fata unor solicitari mai speciale. Structurile de sustinere, imbinare si nu numai sunt doar cateva exemple de produse ce prind viata mai intai in cadrul unui software de simulare, urmand ca apoi acestea sa fie realizate.

Pot fi realizate atat structuri metalice, cat si produse finite din metal

Spuneam ca exista mai multe tipuri de a produce structuri metalice, cele mai complexe sunt realizate prin frezare cu ajutorul echipamentelor CNC de mare precizie. Cu ajutorul acestor echipamente se pot realiza decupaje, gauri dar si alte tipuri de prelucrari. Insa, nu totul se face doar prin frezare sau prelucrare la rece. In cazul pieselor si a produselor metalice cu mai multe parti se imbina cele doua tipuri de prelucrare.
Fabricarea pieselor la cald este o procedura foarte veche, inca din epoca bronzului, insa in facilitatile noastre, folosim tehnici si tehnologii avansate care ne permit sa realizam practic orice tip de structuri metalice, de la cutii, suporti, piese, ansamble, grinzi, si nu numai. In cazul produselor din mai multe piese, se poate opta pentru diferite tipuri de imbinari, imbinari la rece prin nituire sau cu organe de ansamblare, dar si la cald prin sudura.
Sunt multe industriile in care sunt necesare felurite structuri metalice, asa cum spuneam si la inceput, domeniile in care piesele metalice sunt folosite pleaca de la cel al constructiilor, pana la industria auto si chiar si in robotica. Evident, pentru fiecare tip de aplicatie stim ca sunt necesare cele mai bune resurse, iar expertii nostri va pot oferi astfel de produse fie ca vorbim despre structuri metalice simple, complexe, realizate pentru precizie sau rezistenta, toate acestea pot fi realizate. Pentru a afla mai multe detalii va invitam pe siteul www.impact-serv.com

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *