Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

freza de zapada
Argricultura

Freza de zapada, un bun necesar pentru indepartarea rapida si usoara a zapezii

Daca v-ati saturat sa folositi lopata pentru indepartarea zapezii de pe strada si din fata portilor, daca nu mai aveti puterea sa carati zapada adunata intr-un anumit loc, ganditi-va sa achizitionati o freza de zapada. Aceste utilaje au fost create special pentru a va usura munca in perioada de iarna, cand troienile de zapada acopera trotuarele, strazile sau spatiile din jurul caselor sau din gradini. Ele pot fi actionate lejer, fara efort, sunt usoare, rezultatele obtinute sunt spectaculoase iar controlul zapezii nu mai constituie o problema pentru nimeni.

Modele de freza de zapada

Putem clasifica acest tip de freze dupa tipul de motor cu care sunt echipate in: freze cu motor termic si freze cu motor electric. Desi pot executa deszapezirea pe suprafete mari, masinile sunt de mici dimensiuni deci nu necesita spatiu mare de depozitare.
Un alt criteriu de clasificare il constituie sistemul de tractiune folosit. Dupa acesta avem: freze cu tractiune pe roti, cu tractiune pe senile sau cu actionare prin impingere.
Modelele la care sunt montate senile sunt folosite utilizate pentru a avea un contact mai bun cu suprafata inzapezita. Senilele sunt doua benzi late, continui, din material plastic care se infasoara pe rotile utilajului si au rolul de a mari tractiunea utilajului atunci cand se realizeaza operatia de deszapezire a unei suprafete aflate in panta sau acoperita cu un strat de gheata iar freza de zapada poate patina.

Avantajele pe care le aveti daca folositi freza de zapada

Aceste masini sunt ergonomice si pot fi manevrate foarte usor. Fac putin zgomot si actioneaza si in conditii foarte dificile, cand este ger sau cand stratul de zapada depaseste inaltimi mari. Rotile sunt construite astfel incat sa aiba priza buna la zapada iar senilele la gheata si motorul utilajului este puternic. Sunt fiabile si ajung la performante superioare desi au dimensiuni reduse si nu necesita spatii mari pentru depozitare. Aceasta freza de zapada este o alegere optima si pentru echipele de interventie care actioneaza pentru deszapezirea drumurilor publice. Pot fi folosite pentru indepartarea zapezii atat de pe suprafete mari cat si din spatii mici. Volumul de zapada pe care-l poate curata este destul de mare, ajungand pana la 1800 – 2000 metri cubi pe ora. Freza este prevazuta cu carcasa de protectie pentru a preintampina producerea unui accident. Inaltimea de actionare a frezei poate fi reglata astfel incat zapada sa fie complet eliminata pana la nivelul terenului.
Daca veti folosi freza de zapada veti intelege ca deszapezirea nu mai este o problema, efortul depus se reduce la zero iar timpul pe care il pierdeati cand dadeati la lopata poate fi folosit pentru servirea unui ceai fierbinte in fata semineului.

Freza de zapada, alegerea perfecta

Daca ati inteles care sunt avantajele folosirii acestei masini, grabiti-va sa o achizitionati deoarece are preturi accesibile si investitia se amortizeaza in cel mai scurt timp. Nu lasati zapada sa va strice buna dispozitie si luati-va cat mai curand o freza de zapada.

Detalii pe www.motosape-motocoase.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *