Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

sevalete pentru pictura
Arta Educatie - Cultura

Sevalete pentru pictura

Oricarei persoane care ii place sa picteze sau sa deseneze, fie din pasiune sau fie ca este un artist, isi doreste sa aiba un loc in care sa fie destinat numai crearii, un loc in care sa fie confortabil sa fie numai al lui in care poate sa isi lase frau liber imaginatiei. Sevaletele pentru pictura reprezinta cea mai buna solutie pentru dumneavoastra deoarece pe acestea puteti sa va asezat panza sau foile de desen si sa lasati frau liber imaginatiei dumneavoastra.

Ce sunt aceste sevalete pentru pictura

Dar ce sunt defapt aceste sevalete pentru pictura? Aceste sevalete pentru pictura reprezinta un suport sau un dispozitiv pe care puteti sa va asezati panza sau hartia care urmeaza sa o pictati. Atunci cand doriti sa achizitionati un astfel de sevalet pentru pictura trebuie sa aveti si un anumit spatiu care sa il acordati. De obicei acestea sunt asezate ori intr-un colt de camera in casa, sau pe un birou sau intr-un atelier. De asemenea trebuie sa stiti ca aceste sevalete pentru pictura sunt de mai multe tipuri, si anume: sevalet pentru atelier, sevalet pentru masa, sevalet pentru expozitie, sevalet de peisaj sau sevalet cu suport pentru casete. Fiecare dintre aceste tipuri de sevalete enumerate anterior au un anume format si se pot regla pe inaltime astfel incat ca cel care urmeaza sa il utilizeze sa il aleaga pe cel care i se protriveste cel mai bine.

Confectionarea sevaletelor pentru pictura

Aceste sevalete pentru pictura sunt cel mai adesea realizate din lemn de fag sau din lemn de ulm. Dintre aceste 2 esente de leimn, cel de fag este cei mai utilizat pentru ca prezinta cele mai bune caracteristici pentru sevaletele pentru pictura. Printre aceste caracteristici ale lemnului de fag se numara urmatoarele: compactitate, omogenitate, elasticitate, duritate si o rezistenta foarte buna la soc si la indoire. Lemnul de fag sau cel de ulm din care se fabrica aceste sevalete pentru pictura trebuie sa nu prezinte nici un fel de defect, acesta trebuie sa fie fara noduri, curburi si foarte uscat. Uscarea lemnului din care se fabrica sevaletele pentru pictura se face pe o perioada de 2 ani in care uscarea se realizeaza in mod natural. Dupa ce lemnul pentru fabricarea sevaletului este uscat se trece la fabricarea acestuia in care i se da forma care trebuie si i se adauga diferite accesori necesare pentru a-l face functional. Printre aceste accesorii se numara diferite balamale, roti, butoane, realizarea diferitelor mecanisme si finisarea acestuia cu ulei de in. De asemenea, intretinerea unui sevalet pentru pictura nu este greu de realizat deoarece acesta are nevoie doar de stergerea periodica cu o carpa umeda si cu putin ulei de in daca avem, deoarece uleiul de in mentine frumusetea naturala a lemnului.

Detalii pe www.profiart.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *