Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Argricultura

Infiintare plantatie Paulownia – o solutie pentru natura

Pentru ca in zilele noastre incercam din rasputeri sa ocrotim natura, fie ca incercam sa gasim noi metode de a sintetiza si utiliza materiale sintetice in locul celor naturale, die chiar prin demersuri de infiintare plantatie Paulownia.

Paulownia este vazut de multi oameni din domeniu ca fiind arborele viitorului. Acesta creste repede, iar lemnul sau este perfect pentru orice aplicatie, incepand cu hartia si terminand cu case sau mobilier.

Motivele pentru care se merita demersul de infintare plantatie Paulownia

Daca dorinta de a ocroti natura nu este un motiv suficient, arborele Paulownia este in sinea lui poreclit si aluminiul lemnului. Asta deoarece acest lemn are proprietati de rezistenta foarte bune, este usor, si la fel ca si Aluminiul, lemnul arborelui de Paulownia este si foarte usor de prelucrat. Un alt motiv temeinic pentru care orice demers de infiintare plantatie Paulownia este forta de adaptare al acestui arbore pentru diferite tipuri de conditii meteorologice si de clima, dar suporta si mai multe tipuri de sol.

Pentru ca acestia pot fi cultivati in masa, mai apare un alt mare motiv pentru care multi tineri intreprinzatori aleg aceasta optiune este si cel financiar. Datorita timpului scurt de care acestia au nevoie pentru a ajunge la maturitate, acesti arbori sunt ideali din punct de vedere al profitului.

Infiintarea de plantatie Paulownia un lucru pentru care natura va va multumi

Se spune despre om ca este cea mai destructiva forma de viata de pe Terra, aceasta fiind poate si o concluzie asupra modului in care omul de multe ori a distrus natura pentru a-si face case sau pur si simplu loc pentru drumuri, uitand sa mai ofere inapoi ceea ce a luat de la natura.

O infiintare plantatie Paulownia poate fi vazuta ca o modalitate de a repara raul facut naturii prin defrisarile haotice. Datorita radacinilor adanci ale acestui arbore ofera si o stabilitate buna solului, astfel incat acestia pot fi plantati pe dealuri pentru a reduce riscul de alunecari de teren.

Ca si caracteristici mai tehnice ale arborelui de Paulownia pot fi enumerate densitatea de 300 Kilograme, pana la 310 Kg pe metru patrat, pentru lemnul uscat, culoare alb-galbuie a lemnului, o temperatura de aprindere de 420 pana in 450 de grade celsius. Poate fi utilizat si ca lemn de foc, deoarece un Kilogram de material lemnos, poate dezvolta pana la 18850 Kj . Fiind un raport extrem de bun, chiar mai bun decat tipurile cele mai calitative de carbuni. Pe langa acestea, arborele Paulowni are si o rezistenta mare la insecte si alti daunatori.

Motive sunt multe, important este sa actionam in alegerea unei metode infiintare plantatie Paulownia indiferent de scopul pentru care dorim sa exploatam masa lemnoasa, in industria de mobila, constructii, ambalaje de protectie pentru transport, sau, chiar instrumente. Important este ca in loc sa se taie copaci ce traiesc in mediul lor natural, acestia sunt plantati si crescuti tocmai pentru a avea un randament al productiei cat mai bun, iar calitatea lemnului sa fie perfecta pentru orice tip de aplicatie.

Ne puteti contacta la numerele de telefon: 0744199190; 0748396973; 0726225631.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *