Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

instrumente muzicale
Magazin online

Instrumente muzicale de la Muzica Store

Orice obiect care poate fi folosit la emiterea sunetelor poate fi definit ca un instrument muzical. De-a lungul timpului astfel de instrumente au insotit omenirea si au ajuns din ce in ce mai specializate si mai sofisticate.

Se poate spune ca lucrul la un instrument muzical poate fi de foarte multe ori extreme de delicat si necesita ani intregi de experienta si cateodata perioade destul de lungi de ucenicie. Cea mai mare parte a celor ce fabrica instrumente muzicale se specializeaza de cele mai multe ori doar pe un singur fel de instrumente muzicale. Putem lua ca exemplu lutierii, ce sunt cei care creeaza numai instrumente traditionale cu coarde. Exista deasemenea fabricanti care se axeaza in special pe fabricarea pianelor, iar altii creeaza numai instrumente de percutie, si lista poate continua.

In ziua de azi chitara electronica a ajuns in punctul in care a reusit sa inlocuiasca, ori sa simuleze cu indeajuns de mare fidelitate toate sunetele produse de o parte din instrumentele musicale ce sunt traditionale. Clapele, sintetizatoarele si claviaturile moderne sunt in masura sa reproduca nenumarate acorduri musicale sau sunete, de la sunetul pianelor de concert pana la sunetul ce este produs de anumite instrumente de percutie ori chiar de catre motorul unui avion.

Instrumentele muzicale se pot clasifica si imparti in tot felul de categorii, avand in vedere vechimea, tonalitatea si modul in care sunt utilizate pentru producerea sunetelor, si asa mai departe.

In functie de tonalitate, mare parte din instrumentele musicale ce sunt folosite in mod traditional in zona nord-americana si deasemenea in zona europeana pot fi impartite in mai multe categorii:

Instrumente muzicale soprano: trompeta, clarinet, flaut, vioara, oboi, trompeta, flugelhorn, corn, piccolo.

Flautul reprezinta un instrument de suflare construit in general din lemnul de abanos ca forma finala a unui fluier perfectionat.Timbrul foarte placut detine un rol foarte important, de la cele mai simple orchestre simfonice pana la cele mai complexe orchestre simfonice.

Instrumente muzicale alto: horn, saxofon alto, viola, flaut alto

Viola este un instrument ce are coarde cu arcus, care ocupa ca marine locul dintre violina si violoncel.In cvartetul de coarde ocupa locul de tenor, chiar daca notatiunea este scrisa intotdeuna in cheia de alto.

Instrumente muzicale tenor: trompeta bass, saxofon tenor, trombone

Trompeta este un instrument de suflare, inventat inca din antichitate, despre care se vorbeste si in Biblie. In ziua de azi este cunoscut ca un instrument de suflare din alama, des intrebuintat in orchestra, fiind nelipsit in muzicile militare si avand mereu melodia principala. Acesta consta intr-un tub cu o lungime mai mare de doi metri si jumatate.

Instrumente muzicale bariton: violoncel, corn englezesc, corn bariton, saxofon bariton, clarinet bass, clarinet, eufoniu, trombon bass.

Instrumente muzicale bass: tuba, saxofon bass, oboi.

Instrumente muzicale contrabass : contrabass, saxofon contrabass.

Contrabasul este cel mai mare dintre toate instrumentele ce au coarde cu arcus si reprezinta baza armoniei in orchestra. Acesta produce sunete grave, profunde, care pot fi pana la contraoctava, chiar daca este grav si greoi. Totusi, exista si o serie de artisti care executa pe intrumentul contrabass velocitati surprinzatoare.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-urile specializate, precum: www.muzicastore.ro.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *