Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Diverse

Lucruri despre India pe care cu siguranță nu le știai

1. Un oficiu poștal plutitor

În această țară există cea mai mare rețea poștală din toată lumea, care numără cca 155.000.

curiozități despre india

Numai un singur oficiu deservește cca 7175 de oameni.În medie, un singur oficiu deservește 7.175 de cetățeni. Unul dintre cele mai noi oficii a fost numit Dal Lake și a apărut în anul 2011.

2. Pelerinajul se vede din spațiu

curiozități despre india
O adunare pe care o poți vedea din spațiu. Foto: Ode World

Pelerinajul la Kumbh Mela din 2011, cu peste 75 de milioane de pelerini, a fost cea mai mare adunare de oameni din istorie. Adunarea a fost atât de mare, încât mulțimea a fost vizibilă din spațiu.

3. Cel mai umed loc locuit din lume

Într-un sat de pe Dealurile Kashi cade cea mai mare cantitate de ploaie din lume.  Cherrapunji, care face și el parte din Meghalaya, deține recordul pentru cea mai mare cădere de ploi dintr-un an, record datând din 1861.

4. Firele de oțel din Podul Bandra Worli au lungimea egală cu circumferința Pământului

A fost nevoie de 25.700.000 de ore de muncă pentru a termina acest pod care cântărește cât 50.000 de elefanți africani. Este o adevărată minune inginerească.

 5. Terenul din cricket aflat la cea mai mare altitudine
curiozități despre india
Foto: Wikimedia

A fost construit din 1893 și face parte din Școala Militară Chail și se află la cea mai mare altidune dintre toate terenurile.

6. Un președinte care încasa doar 50% din salariu

Când doctorul Rajendra Prasad a fost numit președinte al Indiei, a primit numai 50% din salariu, susținând că nu avea nevoie de mai mult de atât. Iar la sfârșit incasa doar 25 %.

7. Cel mai mare producător de lapte din lume

Foto: Flickr

India a depășit și UE în materie de producție a laptelui. Indienii au recoltat 132.4 milioane de lapte în 2014. În același timp, indienii sunt cei mai mari consumatori de lapte din lume.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *