Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Turism Timp liber

Locuri într-adevăr spectaculoase, cei mai frumoși munți de pe Pământ!

Munții: forme de relief cu peisaje de basm. Pasiunea alpiniștilor. Raiul sufletelor cu dor de natură. Unii îi apreciază pentru culmile lor, alții – pentru priveliștea superbă în orice perioadă a anului.

Vă prezentăm top 10 cei mai frumoși munți de pe planetă.

Ama Dablam, Nepalul de Est


Denumt și Matterhorn-ul din Himalaya, muntele Ama Dablam este un masiv faimos și spectaculos, situat în regiunea Khumbu din Nepalul de Est. Zăpada acoperă dens vârfurile montane la o altitudine de 6812 metri, iar creasta de sud-vest Ama Dablam formează un traseu binecunoscut pentru expediții. Acest lanț muntos a fost cucerit pentru prima dată de Barry Bishop, Mike Ward, Wally Romanes și Mike Gill la 13 martie 1961. Muntele prezintă și câteva niveluri de dificultate la anumite înălțimi, dar priveliștile de aici sunt pur și simplu uluitoare.

Table Mountain, Cape Town


Table Mountain cu vedere la orașul Cape Town este una dintre cele mai recunoscute atracții din Africa de Sud. Acest munte cu o înălțime de 1084 metri și un vârf plat este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și călătorii. Muntele face parte din Parcul Național Table Mountain, iar cea mai ușoară cale de a ajunge în vârf este cu telecabina, care oferă vederi panoramice superbe deasupra orașului Cape Town. Prin munte șerpuiesc și diverse trasee de drumeție, o călătorie de-a lungul căreia nu te vei plictisi deloc! Mai mult, Table Mountain găzduiește multe soiuri de plante și animale, multe dintre ele fiind unice pe planetă.

Muntele Assiniboine, Canada


Situat în Canada (British Columbia), la granița cu Alberta, Muntele Assinibuan este unul dintre cei mai frumoși munți din lume. Acest masiv din canadianul Rockies este atracția centrală a parcului provincial Assinibuan. Vârful impresionant cu o înălțime de 3618 metri este cunoscut sub numele de „Matterhorn of the Rocky Mountains”, deoarece are o formă piramidală similară legendarei Matterhorn.

Muntele Eiger, Elveția


Faimosul Munte Eiger este situat în Munții Bernei din Elveția de Vest, în partea de est a crestei muntelui cu vârfurile Monch și Jungfrau. Având o altitudine de 3970 de metri, muntele este o adevărată splendoare din orice unghi ai privi. Partea nordică a muntelui de 1800 de metri altitudine este foarte populară printre alpiniști, fiind cea mai mare latură nordică din Alpi. Există multe cărări ce duc spre vârful Eiger, dar toate sunt extrem de dificile. Acest lucru îl clasează și drept unul dintre cei mai periculoși munți din lume.

Chime di Lavadero, Italia


Un masiv format din trei vârfuri (Chime Piccolo, Chime Grande și Chime Ovest ) situate pe celebrul munte Dolomiti din nord-estul Italiei. Acest grup uimitor de munți este situat pe o altitudine de 2999 metri. Diferitele drumuri care spre vârful Cime di Lavadero pot fi pe cât de frumoase, pe atât de dificile. Prin peisajele sale spectaculoare, Chime di Lavadero  este un adevărat paradis pentru călători.

Muntele Fuji, Japonia


Având o altitudine de 3776 metri, Muntele Fuji este cel mai înalt vârf din Japonia. Acest munte vulcanic este situat pe insula Honshu și a erupt ultima dată în 1707. Prin forma sa conică impresionantă, Fuji este considerat unul dintre simbolurile Japoniei. Muntele este escaladat anual de peste 200 000 de turiști japonezi și internaționali. Sezonul de escaladă începe în iulie și se încheie în august, iar urcarea pe fârf este o adevărată provocare pentru cei care vor să se bucure de o priveliște de neuitat. Fuji se află pe lista celor mai importante 10 atracții turistisce de pe planetă.

Cerro Torre


Magnificul munte Cerro Torre este situat la granița dintre Chile și Argentina în Parcul Național Los Glaciares. De fapt, Cerro Torre face parte dintr-un lanț de patru munți. Ceilalți trei munți sunt Punta Erron, Torre Egger și Cerro Stand. Cerro Torre se află la 3128 de metri altitudine, având cel mai înalt vârf din acest grup de munți. Cea mai notabilă caracteristică a lui Cerro Torre este forma sa lungă și ascuțită. Deși este unul dintre cei mai frumoși munți din lume, escaladarea sa este dificilă chiar și pentru alpinistii cu experiență.

Denali, Alaska


Cu o altitudine de 6190 de metri, Denali este cel mai înalt vârf de pe continentul nord-american. Acest masiv fantastic se află în Alaska Centrală, spre Sud, în Parcul Național Denali. Denali este al treilea cel mai izolat vârf din lume după Muntele Everest și Muntele Aconcagua din Argentina. Acest munte este considerat atracția principală a Parcului Național Denali, care se ridică la peste șase milioane de acri de sălbăticie curată. Chiar și de departe, Denali arată pur și simplu uimitor, iar vârfurile sale sunt întotdeauna acoperite de zăpadă. Denali găzduiește cinci ghețari mari și este, de asemenea, unul dintre cei mai înalți munți din lume.

Muntele Kirkjufell, Islanda


Kirkjufell se află în orașul Grundarfjördur de pe peninsula Sneafellsnes din Islanda și are o altitudine de 463 de metri. Este cel mai fotografiat munte din Islanda. În apropierea vârfului există și o frumoasă cascadă numită Kirkjufellsfoss. Turiștii așteaptă cu nerăbdare lunile septembrie și ianuarie, când cerul pe fundalul vârfului Kirkufell este luminat de magiile Northern Lights. Aceasta este o experiență magnifică care merită trăită cel puțin o dată în viață.

Muntele Matterhorn, Elveția


Poate că nu este cel mai înalt vârf din Alpi, dar este unul din cele mai frumoase vârfuri montane din lume. Partea superioară a formei piramidale este situată pe granița Elvețiano-Italia. Înălțându-se la 4478 de metri deasupra nivelului mării, este unul dintre cele mai înalte vârfuri din Elveția. Pârtiile Matterhornului sunt extrem de abrupte, ceea ce face ca ascensiunea spre vârf să fie extrem de dificilă.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *