Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sanatate

Mănâncă pește regulat și vei micșora riscul de cancer

Acele persoanele care utilizează în alimentație regulat carne de peşte, în special acea grasă, cercetătorii spun ca au norocul să scadă riscul cancerului.

Cancerul colorectal poate fi micșorat cu consumul de 3 sau mai multe porții de pește. Oamenii care iubesc în alimntație pește și îl au regulat pot fi reduse la apariția canceruluii cu 12 % decât acele persoane care consumă doar o dată peștele. Această cercetare se referă la orice specie de pește, iar dacă consumatorii iubesc peștele graș au posibilitate să reducă apariția cancerului cu 10 %.

Cercetarea a fost realizată de un grup în care se regăsesc și specialiști de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC) și  Universitatea Oxford. Timp de aproximativ 15 ani au fost monitorizate, 6.291 de persoane au dezvoltat cancerul colorectal. Folosirea de orice specie de pește cam 359,1 grame pe săptămână a dus la o scădere a riscului de cancer colorectal cu 12%, dacă comparăm cu o cantitate de 63,49 grame pe săptămână. În plus, persoanele care au consumat pe săptămână doar 123,9 grame de peşte gras ca sardinele și somonul, au prezentat un risc cu 10% mai mic de a dezvolta cancer colorectal.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *