Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Animale

Mulți germani chemă poliția, până la urmă fiind o alarmă falsă

Mai mulţi germani s-au speriat de sunete pe care le aud noaptea în grădini iar poliţia a anunţat că zgomotele sunt făcute de arici în sezonul de împerechere, scrie The Guardian.

Sezonul de împerechere al aricilor se întinde din aprilie până în septembrie. Poliţia germană a primit mai multe telefoane cu reclamaţii legate de zgomotele care veneau din grădini pe timpul nopţii. Plângerile semnalau fie vecinii scot sunete prea grosolane în timpul sexului sau un animal a fost rănit sau că e posibil să fie un hoţ în grădină.

Echipajele trimise de serviciile de urgenţă au spus că toate zgomotele auzite au fost făcute de arici care se împerechează.

Problema a ajuns să aibă şi propriul hastag pe saiturile de socializare #igelsex, semnificând ”sexarici”.  Video-urile apărute confirmă faptul că chemările au fost exagerate:

Încă un caz a fost auzit la școală din Augsburg, în apropiere de Munchen, sunetele veneau dintr-un loc de joacă închis pe timpul nopţii şi declanşându-se semnale luminoase de siguranţă. Terenul a fost analizat de poliție împreună cu paznicul școlii, dar au depistat doar doi  arici.

Poliţia răspunde în mod frecvent unor plângeri în urma cărora se ajunge la acest gen de concluzii.

Împerecherea unui cuplu de arici poate să dureze ore întregi, sunetele scoase de aceştia incluzând gâfâit, şuierat, mârâituri şi ţipete.

Potrivit specialiștilor de la facultatea de medicină veterinară din Universitatea Ludwig Maximilian, din Munchen, citaţi de the Guardian, ”ei fac gălăgie pe parcursul ceremoniei de împerechere, durează chiar și ore întregi”, cel mai mare zgomot îl face masculul.

Specialiştii în arici au făcut apel la serviciile de urgenţă să evite să deranjeze vietăţile reclamate pentru a nu întrerupe procesul natural de împerechere.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *