Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Animale

Specie a Piranhei în România? Peștele descoperit în Firiza

Au profitat de momente placute la pescuit, până când din lac au scos un pește care nu l-au mai văzut niciodată, au spus că poate fi vorba de Piranha. Nu au fost departe de adevăr. Acest pește este o specie nouă a peștelui care vine din America de Sud, fiind aproape la fel de periculoase.

Noaptea pescarii originari din Baia Mare au dat de doi pești care aveau  un aspect deosebit ca cei de până acum care i-au văzut în lacul Firiza. La doar 1,5 m pescarii au dat de acești pești. Pescarii spun că în ani buni de pescuit, nu au mai văzut asemenea specie, aici în zonă.

Surprins de captură, unul dintre ei a cerut ajutorul tatălui sau, pescar cu mai multă experiență.

Bărbatul s-a consultat și el cu alți pescari la fel de vechi în meserie și toți erau de aceeasi părere: peștele semăna foarte bine cu specia Piranha, originară din America de Sud.

Specia a fost descoperită de asociația Ocolul Silvic Tăuții de Sus.

Inginerul ocolului R. Șilmon a spus că peștele nu este vorba de Piranha dar de o specie asemănătoare care îi spune Pacu, fiind asemănător la înfățișare. 

Prima deosebire dintre aceste specii este că Pacu în habitatul său natural poate atinge până la 1,5 m, dar Piranha doar 15 cm. Iar a doua deosebire este că Piranha este carnivor dar Pacu omnivor.

Romulus Șimon-inginer Ocolul Silvic Tăuții de Sus spune că există deosebiri destul de mari între Pacu și Piranha, dantura la Piranha este ca cleștele, având dinții mai bombați și  ageri, fiind un răpitor. Posibil, un inconștient l-a luat din acvariu să populeze barajul.

Pescarii cu experiență spun că dacă sunt 2 pești de asa specie, este posibilitatea ca să fie și un banc întreg de Pacu.

Pescarii rămâneau cu firele tăiate, ore înșir și nu dădeau de pește.

Autoritățile recomandă turiștilor să nu intre în lac până când această situație nu va fi elucidată în totalitate.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *