Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Nisab Cons organizeaza instructaje de protectia muncii

Ca angajat ati auzit cel putin o data expresii precum “securitatea muncii”, “norme de protectie a muncii”, “instructaj cu privire la normele de protectia muncii”, “cursuri de protectia muncii”. Periodic a trebuit sa participati la un asemenea curs sau sa cititi un document care continea o lista de reguli si apoi sa-l semnati. Unele dintre ele pareau de bun simt, dar era important sa vi se aduca la cunostinta ca sa puteti evita accidentele.

Pentru angajatii din birouri a caror activitate e putin solicitanta din punct de vedere fizic poate parea exagerata atentia acordata securitatatii muncii, dar nu e deloc asa. Accidente pot aparea si atunci cand lucram intr-un spatiu care nu ne pune integritatea fizica in pericol. Efectuarea periodica a unui instructaj cu privire la normele de protectie a muncii este obligatorie pentru toate companiile care au angajati, indiferent de obiectul lor de activitate. O hotarare guvernamentala din 2006 a stabilit ca toti angajatii sa fie instruiti cu privire la regulile de protectie a muncii, iar companiile trebuie sa se supuna legii si sa organizeze astfel de cursuri. Acestea pot sa fie conduse de unul sau mai multi angajati sau de catre o alta companie. Altfel spus, cursurile de protectia muncii pot fi externalizate.

Din motive usor de inteles, normele de protectia muncii sunt mai complexe in cazul lucratorilor din industrie, constructii, din productie, din domeniul sanitar si din cel al prestarii de servicii. In toate aceste cazuri e vorba de munca fizica, asa ca riscul accidentelor si al contaminarilor e mai mare. In cadrul cursurilor de protectia muncii angajatii sunt invatati sa se fereasca de incidente, sa se protejeze pe ei insisi si sa-si ajute colegii atunci cand apare o situatie neprevazuta.

Nisab Cons, partenerul companiilor in ceea ce priveste protectia muncii

Firma Nisab Cons din Ploiesti a devenit partenerul multor companii care au ales sa externalizeze serviciile de sanatate si securitate in munca. E o practica des intalnita, pentru ca angajatii dintr-o companie nu au intotdeauna pregatirea necesara pentru a sustine astfel de cursuri, nu detin cunostinte juridice si nici nu au timp sa se ocupe de aceste lucruri. Firma Nisab Cons poate sa preia toate aceste atributii. Experienta a dus la acumularea de cunostinte din diferite sectoare de activitate, asa ca specialistii companiei au capacitatea sa inteleaga nevoile angajatilor dumneavoastra.

Compania Nisab Cons a fost fondata in anul 2004. Inca de atunci si-a propus sa ofere servicii de cea mai buna calitate societatilor cu care a colaborat si sa se ridice intotdeauna la inaltimea asteptarilor. Daca in cazul muncii de birou instructajul cu privire la protectia muncii se poate desfasura mai rar, in alte domenii lucrurile stau cu totul altfel. Normele de protectia muncii sunt foarte stricte in cazul lucratorilor din constructii. Acestia trebuie sa poarte echipamente adecvate si sa respecte instructiunile superiorilor inainte de a incepe orice activitate. In cazul lor e necesara o monitorizare pentru ca persoanele care raspund de protectia muncii sa se asigure ca angajatii nu isi asuma nici un fel de riscuri inutile. Atunci cand un angajat incalca o regula e important sa i se atraga atentia si sa i se explice de ce e vital sa respecte normele.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *