Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Panze pentru debitare CNC

Suntem siguri ca majoritatea dintre dumneavoastra au folosit macar odata o panza de bomfaier pentru a teia diferite lucruri, de la lemn, plastic sau metale. Ei bine, acelasi principiu se regaseste si in gama de panze pentru echipamente industriale de debitare, insa, diferenta majora sta in detaliile de fabricatie ale acestora, asa cum urmeaza sa detaliem in cele ce urmeaza. Suntem Tooltech International furnizor de solutii complete pentru industria prelucratoare, solutii ce se traduc prin produse de inalta performanta pentru sisteme si utilaje de prelucrare fie tip CNC sau nu. Acest gen de produse sunt destinate mediului industrial profesional deoarece beneficiaza de o serie de caracteristici de inalta performanta in conditii de lucru variate.

Diferenta dintre niste panze normale si cele folosite in industria prelucratoare

Si pentru ca vorbim despre panze (nu este vorba despre panza textila) dorim sa punctam cateva aspecte legate de structura unei astfel de panze si cum este ea construita pentru a putea oferi performanta in diferite tipuri de procese tehnologice ce includ debitari tevi, piese metalice realizate atat din metale mai moi, dar si din oteluri cu duritati diferite.

Exista o diferenta extrem de mare dintre ceea ce are fiecare acasa (bomfaier, panza de fierastrau, etc.) si aceste panze, deoarece vorbim in primul rand de domenii de utilizare complet diferite. Pentru a oferi performanta, panzele folosite in echipamente industriale de debitare sunt construite folosind tehnologii foarte avansate, incepand de la banda propriu-zisa, pana la modul in care dintii de taiere sunt conceputi.

Pentru un lucru atat de simplu ca aparenta, asa cum sunt aceste panze, sunt folosite tehnici si materiale speciale. Panza este formata din doua segmente diferite. Banda suport este realizata dintr-un otel cu o elasticitate mai mare, deci cu un continut de carbon mai mic fata de segmentul zimtat. Acesta este realizat dintr-o carbura oteloasa de mare duritate ce poate face fata chiar si celor mai grele solicitari. Adevarata minune tehnologica sta in modul in care cele doua parti ale unei panze sunt unite.

Panze realizate cu cele mai avansate materiale si tehnologii

Exista foarte multe tipuri si tehnici de sudura, insa pentru a putea realiza aceste panze nu puteau fi folosite tehnicile clasice de imbinare, asa ca procesul de sudura folosit la aceste panze este unul aparte, folosind un flux de electroni. Acest procedeu este incadrat in tehnica de sudare prin topire, iar daca despre sudurile clasice se spune ca folosesc tensiuni si puteri mari, ei bine, la sudarea celor doua segmente ale unei panze cu fascicul de electroni sunt folosite si tensiuni de 175kV, adica 175.000 de Volti. Evident, astfel de echipamente sunt folosite doar in facilitatile de productie specializate, asa cum este si facilitatea WESPA.

Asadar, numai prin folosirea celor mai avansate tehnologii si tehnici se pot obtine echipamente de o performanta net-superioara asa cum poate fi regasita si la aceste panze. Noi va asteptam pe siteul nostru pentru a va procura cele mai performante produse si echipamente industriale pentru prelucrarea prin debitare, aschiere si taiere pentru toate tipurile de aplicatii industriale, dar si pentru cea aerospatiala.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *