Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Pompe centrifugale

Industria alimentara este o industrie extrem de exigenta. Normele actuale stabilesc foarte clar cum trebuie sa se realizeze diferitele tipuri de alimente, procesele care trebuie urmate, standardele de igienizare, etc. De aceea, pentru a fi conform normelor sunt necesare echipamente de cea mai buna calitate, care sa ofere si un timp redus de productie la standardele cerute. Astfel, putem gasi diferite astfel de echipamente la companii axate pe fabricarea si/sau comercializarea lor, dintre care amintim pompe centrifugale.

La ce sunt folosite aceste pompe centrifugale?

Pompa reprezinta denumirea data la o masina sau aparat care transforma energia, dintr-una din formele sale mecanice, in forma de energie hidraulica sau pneumatica, in scopul transportarii fluidului care primeste energia utila. Deoarece ele sunt destinate transportului lichidelor la distante si nivele diferite, acestea s-au impus de timpuriu aproape pretutindeni. Aceste pompe centrifugale sunt utilizate pentru a pompa fluide neutre sau agresive din punct de vedere chimic, fluide pure sau in diverse solutii, fluide cu temperaturi foarte joase sau fluide fierbinti, cat si fluide cu potential pericol pentru mediul inconjurator. Exista si versiuni de pompe centrifugale construite din materiale speciale, utilizate pentru industria chimica sau industria alimentara, precum si versiuni de pompe centrifugale echipate cu cuplaj magnetic pentru fluide extreme de corozive sau toxice, ale caror eventuale scurgeri prezinta un pericol major pentru mediul inconjurator. Asadar, aceste pompe centrifugale isi gasesc utilizarea nu doar in domeniul alimentar, ci si in multe alte domenii.

Cum functioneaza aceste pompe centrifugale?

Pompele centrifuge sunt cele mai raspandite dintre toate tipurile constructive din lume. In unele cazuri, exista tendinta de a inlocui pompele cu piston sau cu angrenaje cu pompe centrifugale datorita simplitatii constructive a acesteia si a cheltuielilor de exploatare reduse. Elementele hidraulice principale ale unei pompe centrifugale sunt rotorul si carcasa pompei. Lichidul trebuie sa fie in permanenta in contact cu rotorul, care se roteste. Lichidul este proiectat la periferia rotorului datorita fortei centrifuge. Niste palete dirijeaza traiectoria lui astfel incat acesta sa posede o energie cinetica, ce ulterior va fi transformata in energie potentiala de presiune. Iesind din rotor, lichidul este colectat in carcasa si de acolo este dirijata spre conducta de refulare.

De unde puteti sa cumparati astfel de pompe centrifugale?

Cei interesati sa cumpere pompe centrifugale pot sa apeleze cu incredere la firma Facility Distrib. Aceasta societate are sediul in Bacau si este una dintre cele mai recunoscute companii care furnizeaza consumabile si echipamente in industria alimentara si chimica. Astfel, firma va garanteaza ca veti gasi calitate la produsele comercializate, avand preturi competitive. Printre produsele care se regasesc in gama Facility Distrib, regasim: pompe centrifugale, ventile, schimbatoare de caldura, filtre, sisteme de control, oale de condens, umidificatoare etc.

Cum puteti sa contactati aceasta companie pentru a cumpara pompe centrifugale?

In cazul in care locuiti in judetul Bacau, puteti merge la sediul firmei, situat pe Strada Gh. Donici, nr. 1. De asemenea, puteti sa ii contactati pe reprezentantii firmei prin e-mail sau telefon. Reprezentantii companiei va stau la dispozitie oferindu-va toate raspunsurile la intrebarile dumneavoastra, informatii cu privire la produsele lor si oferte de preturi pentru pompe centrifugale si nu numai.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *