Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Politica

Reformele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în frunte cu Ministrul Andrei Năstase

Reformele lui Andrei Nastase de la MAI

După ultimele reforme şi remanieri petrecute la Guvern, fotoliul de Vicepremier şi  Ministru al Afacerilor Interne îi revine domnului Andrei Năstase, cel care ani la rînd a strigat despre reforme şi o viată mai bună aici în Republica Moldova. Zîmbetul şi emoţiile de bucurie pe care acesta le are în ultima perioadă sunt evidente la orice interviu sau în live-urile organizate pe pagina sa de facebook, iar scopul primordial este răzbunarea.

Odată numit în funcţia de Ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase înclocueşte funcţiile cheie din cadrul MAI cu rude, prieteni şi cumetri, în aşa mod dumneaului încearcă să înceapă reforma în cadrul Ministerului  Afacerilor Interne. Pare foarte suspect acest lucru! Ce s-a întimplat cu Pinzari? Jizdan sau cu liderii Partidului Democrat despre carea dînsul spunea că îi aşteaptă doar puşcaria şi dosare penale? Este evident faptul că Năstase nici pe departe nu-l intereseaza soarta moldovenilor şi haide-ţi să fim serioşi, la cîte probe sunt aduse şi se vorbesc  despre ele în 24 de ore se putea aresta toţi cei care dînsul îi condamna de diferite scheme.  La o ultimă ediţie cu Natalia Morari, de la postul TV8, Andrei Năstase a fost întrebat de mai multe ori: ce facem?  unde sunt dosarele? Andrei Năstase era iritat şi deranjat, fără să răspundă la vreo întrebare, motivând că derulează anchete. De fapt Năstase primordial se ocupă cu înclocuirea funcţiilor şi preluarea schemelor de contrabandă.

Noul şef adjunct al Poliţie de Frontieră – finul de cununie a secretatului de stat MAI, Dorin Purice.

Un moment foarte interesant, care s-a petrecut astăzi, 01.07.2019, din aşa zisa reformă a lui Năstase, este în cazul Poliţie de Frontieră (PF). Astazi, în funcţia de şef adjunct a fost numit Codreanu Valeriu, finul de cununie al secretatului de stat din cadrul MAI, Dorin Purice, cel care direct a fost implicat în campania electorală a Partidului Democrat.


Iată că acest Valeriu Codreanu, care de astazi îi revine funcţia de Şef Adjunct al PF, a terorizat ani la rind regiunea de Nord a Moldovei, fiind pe atunci şef al Poliţiei de Frontieră Nord, care revine în forţă şi este gata să slujeasca noului sistem Năstase. Acest Codreanu este implicat direct în scheme de contrabandă cu alcool şi tigări prin frontiera de Stat a Republicii Moldova, dinsul era persoana cheie care purta negocieri direct despre preţ şi cantitate. În perioada sa de activitate, Codreanu nu doar încasa sume colosale pentru trecerea ilegală a alcoolui etilic, dar avea o reţea foarte bine pusă la punct cu un bun coleg de al sau dl. Rusica. Dinşii curau toate schemele de contrabandă  şi stabileau taxele zilnice pentru fiecare angajat al PF, care erau obligaţi să le înmineze sumele stabilite la sfirşit de tură. Dacă nu erau acumulate sumele necesare/cerute, dinşii făceau presiuni asupra contrabandiştilor, care încălcau anumite reguli de joc, fiind taxaţi cu amenzi neoficiale de mii de euro în contul lui Valeriu Codreanu.
Din informaţie sigure şi confirmate, lunar, doar Valeriu Codreanu îi inmina domnului  Dorin Purice, pe atunci şef al Poliţie de Frontieră, suma de 20 000 euro.

Despre aceste reforme ne vorbeste noua dl.Andrei Năstase!

Adevarat, dar şi trist, însă se pare ca anul 2009 revine în forţă!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *