Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

vitralii
Casa si gradina

Spectru de culori

Culorile au fost, sunt si vor fi intotdeauna, baza elementelor decorative, indiferent ca vorbim de decoratiuni de cladiri, sau decoratiuni interioare, vestimentare, pana si decoratiuni artistice. Fara ajutorul culorilor, aceste decoratiuni nu ar putea fi realizate, deoarece, s-ar transfomra in forme fara fond special, forme care au doar un contur, dar nu se po deosebi prea mult. Gama de culori existenta este infinita si limitata in acelasi timp. Infinita este deoarece, combinatiile de culori, de nuante, de tonuri, sunt nelimitate, si este foarte greu sa le descoperi pe toate. Infinit poate ca este un termen mult prea mare, insa ideea de nemarginire este oarecum mai apropiata. In acelasi timp, conditia de limitare este si ea foarte bine sustinuta. Datorita compozitiei creierului, nu exista posibilitatea de a putea crea o noua culoare.; de a ne imagina o noua culoare, care sa nu existe deja. Asadar, pot fi sustinute ambele conditii ale culorilor, nelimitate si limitate in acelasii timp, cu argumente solide, chiar daca sunt contradictorii si produc realizarea unui cliseu.

Culori – decoratiuni

Revenind la importanta culorilor in viata unui om, acest grad este foarte riicat. Exista oameni care nu pot observa diferenta dintre culori, sau care o pot observa doar in anumite limite, datorita unor boli. Ei nu se pot bucura de adevaratul farmec al lumii, al naturii, al creatiilor omenesti, fiind orbiti in ceea ce priveste culoarea. Acesta, probabil, poate fi interpretat ca fiind un lucru trist, avand o viata incolora. Chiar daca nu ne dam seama, starea noastra este influentata in mare parte de culorile pe care le avem in jurul nostru, pe care le observam. Aceasta ideologie a fost demonstrata stiintific in nenumarate randuri, si nu poate fi contrazisa cu argumente solide.

Vitralii – mozaicuri de culori

Un obiect de decoratiune care utilizeaza in mod genial culorile si combinatiile de culori, in acelasi timp imbinate cu lumina solara, si cu o tehnica de semitransparenta, este vitraliul. Termenul de singular este impropriu utilizat, fiind mult mai corect gramatical, termenul de ”vitralii”. Vitraliile sunt acele tipuri de ferestre, care permit trecerea luminii prin ele, dar nu permit o vedere clara asemenea ferestrelor clasice. De asemenea caracteristica principala a vitraliilor este aceea ca nu au o culoare propriu-zisa, fiind formate din combinatiii mozaicale de culori. Impactul pe care il au aceste vitralii asupra ochiului uman este uimitor. Acele combinatii de culori si forme, abstracte sau sub forma unei reprezentatiii a unei persoane sau a unui loc, induc un sentiment de fascinatie si uimire, in acelasi timp, transmitand liniste si calm.

Generalitati vitralii

Vitraliile au aparut inca din vremuri trecute, si erau utilizate pentru camerele care erau destinate unor intalniri private, sau incaperile in care dorea sa se introduca o atmosfera de mister. In prezent, vitraliile sunt foarte prezente in biserici, dar nu reprezentand tehnici mozaicale, ci sub forma unor reprezenttii a unor icoane sau a unor sfinti. De asemenea, vitraliile mai sunt utilizate, in prezent in diferite local-uri sau pub-uri care au o tematica mai misterioasa si mai linistita.

Detalii pe www.securitinternational.ro.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *