Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

panouri radiante
Casa si gradina

Intrebari frecvente despre panourile radiante

Panourile radiante reprezinta o modalitate de incalzire cu ajutorul razelor infrarosii, utilizand energia electrica. Spre deosebire de alte mijloace de incalzire, precum caloriferele, radiatoarele, sobe si asa mai departe, panourile radiante nu incalzesc aerul dintr-o incapere, ci ele emana radiatii prin unde care incalzesc fiecare obiect solid din camera, inclusiv peretii. O data incalziti, peretii ajung sa emane caldura catre mijlocul camerei. Multi oameni nu inteleg exact ce sunt si cum functioneaza mai exact aceste panouri radiante, asa ca prin acest articol vom lamuri o serie de intrebari.

De ce incalzirea prin panourile radiante este mai ieftina decat alte tipuri de incalzire?

Caldura prin calorifer oferta pe bloc sau din propria centrala, va incalzi aerul din incapere. Cu cat o camera este mai mare, cu atat exista un volum mai mare de aer care trebuie incalzit. Insa cand vine vorba de panouri radiante, caldura se emana prin obiectele existente in camera, exact prin modelul undelor prin care soarele incalzeste pamantul. Un panou radiant va atinge imediat temperatura dorita si in plus, il puteti inchide cand doriti si sa setati ce temperatura vreti.

Cand stiti ca panourile radiante sunt cea mai buna optiune?

De obicei panourile radiante se folosesc cand vine vorba de incaperi mari si inalte. Acestea se folosesc de asemenea in industrie, in halele industriale, in serele de cultivare a fructelor si a legumelor, in incaperile pentru cresterea animalelor, in salile de sport, in biserici etc. Acest lucru deoarece incalzirea aerului dintr-o incapere inalta ar insemna efectiv risipa de bani si energie. Puteti folosi panourile radiante si intr-o incapere mica in care nu are rost sa montati un calorifer, cum ar fi un hol, o baie sau o bucatarie, incaperi in care intrati si petreceti timp limitat si prea mult caldura ar fi inutila.

Panourile radiante trebuie oprite sau pot sa mearga in continuu?

Panourile radiante au un termostat, a carui temperatura o setati dupa propriul confort. Daca setati termostatul la 20 de grade c spre exemplu, acesta se va opri cand in camera va fi temperatura dorita. Acesta este un avantaj foarte bun, intrucat puteti sa opriti panoul radiant cand plecati de acasa sau cand nu stati in camera respectiva.

Unde se instaleaza si cat de mari pot sa fie panourile?

De regula, panourile sunt instalate pe tavan sau pe peretii camerei. Insa daca doriti sa incalziti doar o anumita zona, le puteti instala pe dulap, pe birou, pe o masa, pe un scaun etc. Cand vine vorba de dimensiune, panourile radiante nu vin cu o marime clasica, ci trebuie sa fie calculata in functie de volumul camerei, insa in general sunt destul de mici si nu ocupa deloc spatiu si nici nu sunt inestetice.

Unde gasiti servicii de cumparare si montare de panouri radiante?

Este foarte important de unde alegeti sa cumparati panourile radiante, intrucat nu vorbim doar de un simplu produs gata pentru orice camera, ci sunt necesare niste calcule inainte de toate. De aceea, va recomandam echipa de specialisti www.prismainfo.ro care va poate oferi produse de calitate.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *