Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sanatate

Totul despre toxoplasmoză și de ce trebuie să-ți faci griji dacă ai pisică în casă?

Această este o bolă, care deseori este transmisă prin masele fecale ale pisicilor și prin carnea de porc infectată. Toxoplasmoza este și mai periculoasă pentru femeile însărcinate, pentru că acest parazit afectează direct fătul, împiedicând dezvoltarea normală a acestuia, astfel copilul se poate naște cu diferite malformații.Pentru adultii sanatosi organismul se lupta cu parazitul, dar pentru altii, el poate produce o stare asemanatoare gripei, care te poate lasa tintuit la pat.

Fecalele pisicii sunt, de asemenea, o cauza comuna de toxoplasmoza. E vital sa fii foarte atenta atunci cand curateti litiera pisicii. Daca este necesar, purtati o masca si manusi, astfel încat sa nu veniti în contact cu praful. Spalati-va bine pe maini dupa curatarea litierei.

Femeile insarcinate trebuie sa fie deosebit de atente la toxoplasmoza, din cauza raului care il poate face la un fat. Parazitul poate fi transferat prin intermediul sangelui ombilical si poate dauna fatului. Daca esti insarcinata, nu trebuie niciodata sa schimbi litiera si ar trebui sa eviti, de asemenea, gradinaritul, deoarece fecalele de pisici sunt adesea gasite în gradini, chiar daca acestea nu sunt vizibile. Nu manipulati carnea cruda si asigurati-va ca tineti mainile curate în timpul gatirii.

Amintiti-va ca pisicile nu sunt purtatoare si nu transmit parazitul astfel încat nu exista nici un motiv pentru a scapa de pisica ta in timpul sarcinii, dar trebuie sa stai departe de litiera si lasa pe altcineva sa o curete pentru tine. Acest lucru te va proteja în timpul sarcinii.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *