Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

parchet stratificat
Arhitectura - Constructii

Alegerea parchetului stratificat

La fel ca si parchetul masiv, parchetul stratificat reprezinta o solutie potrivita pentru pardoselile din casa, apartamentul sau biroul dvs. Avand in vedere ca oferta de parchet stratificat este foarte variata, cu siguranta veti gasi un model care sa se potriveasca nevoilor dvs. atat in magazinele clasice, cat si in magazinele online. Nu uitati ca in magazinele online oferta de produse si servicii poate fi consultata in orice zi si in orice ora, astfel ca veti economisi atat timp, cat si energie.

Tipuri de parchet stratificat

Parchetul stratificat poate fi de doua feluri: dublu sau triplu stratificat. Parchetul dublustratificat este compus dintr-un strat suport si un strat nobil, iar parchetul triplustratificateste compus dintr-un strat inferior, unul intermediar si unul nobil. Pentru finisare, parchetul stratificat este lacuit si uleiat. Aceste operatiuni ofera pe langa durabilitate, un aspect placut si elegant. In ceea ce priveste lemnul din care este confectionat parchetul, trebuie sa stiti ca si aici aveti mai multe optiuni: exista parchet stratificat din stejar, frasin, nuc sau cires. In functie de aceste caracteristici dvs. veti alege varianta cea mai convenabila.

Atunci cand alegeti intre un parchet dublustratificat si unul triplustratificat trebuie sa tineti cont de incaperea in care acesta va fi montat. Daca il veti monta in incaperi in care traficul nu va fi foarte intens, atunci bineinteles ca veti putea alege un parchet dublustratificat. Insa, daca aveti doriti sa montati parchetul in incaperi care urmeaza sa fie aglomerate, unde numarul de persoane care vor circula este ridicat, atunci va trebui sa va indreptati mai degraba catre un parchet triplustratificat. Culoarea parchetului este o variabila importanta atunci cand il alegeti, tocmai de aceea trebuie sa va ganditi la modul in care va fi mobilata incaperea. Pardoseala de culoare deschisa poate face ca o incapere mica sa para mai luminoasa si mai spatioasa. Insa nu uitati ca toate obiectele din incapere, inclusive pardoselile trebuie sa se imbine perfect, pentru a nu-I deranja pe cei care o folosesc.

Cum instalam parchetul stratificat?

Inainte de instalare, este bine sa lasam parchetul ambalat in incaparea in care urmeaza a fi montat cel putin cateva ore. Este recomandat ca montarea sa se faca la temperature intre 16 si 22 de grade Celsius, iar in cazul in care suprafetele pe care urmeaza a fi montat au o lungime mai mare de 10 m, trebuie in mod obligatoriu lasat un rost de dilatare. In privinta directiei de montare, este indicat ca aceasta sa fie paralela cu lumina de intrare, astfel incat incaperea sa arate impecabil. In cazul in care urmeaza sa instalati parchetul stratificat in coridoare inguste, este de preferat ca placile sa fie montate longitudinal. Intretinetinerea parchetului stratificat se face foarte usor, prin curatarea cu o laveta umeda la intervale regulate de timp.

De unde cumparam parchet stratificat?

Marile magazine pentru casa si gradina au o oferta variata de parchet stratificat, insa puteti economisi timp, bani si energie daca vizitati magazinele online. Un astfel de magazine online, care ofera produse si servicii de calitate gasiti accesand www.decolandia.ro.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *