Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

sticla colorata
Arhitectura - Constructii

Despre sticla colorata si lumina

Sticla este un material al elegantei, considerat in trecut ca fiind un simbol al bogatiei si mai ales, al luxului, sticla este prezenta in foarte multe domenii, incepand cu cel al constructiilor, pana la medicina si nu numai. Imperial Glass foloseste acest material pentru a va oferi elemente din sticla colorata, securizata, sablata, si nu numai, pentru domeniul amenajarilor interioare. Fie ca vorbim despre living, dormitor, bai sau bucatarii, sticla poate aduce un plus de eleganta oricarei camere, chiar si holurilor, o eleganta aparte ce denota finete si rafinament.

Iluminarea LED a panourilor din sticla colorata

Panourile din sticla colorata sunt folosite pentru a orna intr-un mod simplu, dar elegant peretii, oferind o multitudine de posibilitati cromatice si nu numai. Cum in general sticla este asociata cu lumina, iluminarea panourilor din sticla colorata poate oferi un efect incredibil, dand viata oricarei camere. In cadrul acestui articol vom discuta despre moduri de iluminare a panourilor cu sticla, dar si despre nelimitatele variante de a transforma o camera lipsita de culoare intr-una plina de viata si vibranta.
Exista mai multe tipuri de a produce sticla colorata, incepand cu vopsirea acesteia pe una din suprafetele sale, pana la utilizarea foliilor colorate de laminare. Toate aceste procedee ofera avantaje, dar si parti mai putin pozitive, totul depinde de modul in care doriti sa folositi sticla colorata in cadrul proiectului dumneavoastra.
In primul rand, trebuie sa stiti ca cele mai bune solutii pentru iluminatul panourilor din sticla este cea pe LED-uri. Acest gen de instalatie este foarte fiabila datorita lungii perioade de functionare dar si a consumului redus. Pe langa acest lucru, un alt mare avantaj este si faptul ca LED-urile nu emana caldura, deci nu exista riscul deteriorarii suprafetelor din sticla colorata.

Retro-iluminarea si iluminatul pe muchie

In functie de tipurile de panouri din sticla (sau modelul ales) puteti opta pentru doua tipuri de iluminare, retro-iluminare, sau iluminarea canturilor, sau a muchiilor. Ambele variante pot oferi un efect special, insa, pentru iluminarea din spate, panourile din sticla colorata trebuiesc sa fie opace. Pentru asta trebuie aleasa sticla ce a fost vopsita cu pigmenti opaci sau laminata cu folie opaca. Acest gen de iluminare este o metoda excelenta pentru a pune in valoare un model creat cu vopsea translucida pe sticla sau, chiar si pentru a accentua placajul realizat cu sticla colorata a peretelui, sau, de ce nu, pe tavan. In ultimul caz, aceasta metoda poate fi o solutie extrem de eleganta pentru a asigura iluminarea unui living.
Iluminarea panourilor din sticla colorata pe muchii este o maniera eleganta si placuta in primul rand. Aceasta implica plasarea LED-urilor chiar pe muchiile placilor din sticla, urmand ca lumina sa se propage prin aceasta. Puteti folosi aceasta metoda atat pentru placile din sticla colorata cu vopsea transparenta sau opaca. De asemenea, prin acest gen de iluminare puteti pune in evidenta modelul pictat sau chiar realizat prin gravura.
Sticla este intr-adevar un material nobil care poate da o nota de eleganta aparte. Pentru a afla mai multe, dar si pentru a solicita o oferta pliata pe proiectul dumneavoastra de amenajare a casei, va asteptam pe siteul www.imperialglass.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *