Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sanatate

Buget stabilit de guvern pentru hrana elevilor din anul școlar 2019-2020

A apărut noua Hotărâre a Guvernului în care este stipulat noul regulament privind bugetul alocat pentru anul de învățământ 2019-2020, referitor la hrana și programul de alimentație a elevilor. Bugetul stabilit este de 540 mil. de lei, plus o donație din partea UE de 82 mil. de lei, din care derivă faptul că se alocă câte 2 lei pentru fiecare școlar.

În lista de mai jos sunt enumerate produsele pentru copii, ca:

-legume și fructe: castraveți, roșii, ardei grași, sfeclă roșie, morcov, țelină, mere, struguri de masă, prune, țelină.

-produse lactate și lapte: produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf ( iaurt, lapte covăsit, lapte acru, chefir), lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT) sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite.

 -produse de panificaţie: covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari, corn sau baton din făină integrală; .

Legea spune că pe săptămână un școlar va avea gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse făinoase, cu angajare în banii donați.

Finanțarea a fost preluată de consiliile locale și județene, după ce a avut loc conflictul din anul 2019, privitor la finanțarea din fondurile europene.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *