Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Ce trebuie sa stiti inainte sa cumparati benzi cu led-uri?

Compania Solar Watts este o companie infiintata in anul 2009 care produce si importa peste 1800 de modele de corpuri de iluminat cu led, care sa aduca la scaderea platii la factura de energie electrica cu pana la 80%. Aceasta companie promoveaza promovarea mediului inconjurator prin furnizarea clientilor de produse de inalta calitate.

In categoria corpurilor de iluminat cu led-uri se afla benzile cu led-uri. Acestea sunt caracterizate prin durata mare de functionare, consum extrem de mic, distribuirea uniforma a luminii, generare slaba de caldura, eco-friendly, usor de montat si rezista la apa si caldura.

Benzile cu led-uri sunt produsul cu cele mai multe aplicatii din categoria corpuri de iluminat cu led. In functie de aplicatie, inainte de cumparare este util sa stii:

  • Modelul de led folosit.
  • Numarul de leduri/m si orientarea lor pe banda.
  • Culoarea benzii led
  • Protectia la umiditate – gradul IP
  • Tensiunea de alimentare
  • Posibilitatea de control a intensitatii luminoase (dimare) si controlere.

Modelul de led folosit la benzile cu led-uri

Este important pentru ca determina intensitatea luminoasa si consumul. Cu cat pastila este mai mare, cu atat consumul si intensitatea luminoasa este mai mare. Benzile cu cel mai mic consum si numar de lumeni au led-uri tip 3528(dimensiunea pastilei 3,5mm cu 2,8mm). Modelul de pastila 5050 este cel care permite si culori multiple (RGB). Cel mai puternic tip de led este led 5630.
Numarul de leduri / metru liniar

Acesta determina intensitatea si consumul. Un numar ridicat de leduri /m determina un numar mai mare de lumeni/m. In majoritatea cazurilor ledurile sunt dispuse pe banda astfel incat lumineaza pe directia de montaj a benzii. Exista insa si o solutie unde iluminarea se face lateral, perpendicular pe directia de montaj a benzii.

Culoarea benzilor cu led

Benzile cu led care au o singura culoare se pot fabrica intr-o multitudine de culori datorita tehnologiei LED. Aceste benzi pot de toate culorile. Dar benzile RGB sunt cele care pot lumina intr-o gama variata de culori folosind controlerele. Culorile sunt limitate doar de tipul de controller folosit.

Protectia la umiditate – gradul IP

Gradul de protectie IP al benzilor cu led este alcatuit din 2 cifre: prima cifra reprezinta nivelul de protectie impotriva contactului direct – praf, contact direct etc – iar a doua cifra reprezinta protectia la umiditate. O banda cu led fara protectie la umiditate este cu IP20, o banda led cu protectie la umiditate este cu IP65 iar benzile led complet imersate sunt cu min IP67.

Benzile cu led se pot alimenta direct la 220V sau prin intermediul unui tranformator la 12V. Transformatorul se va alege in functie de tipul benzii (consumul in W/m) si lungimea acesteia. De exemplu, pentru o banda 3528 de 10m ai nevoie de un transformator de min 4.8W*10m=48W. Se alege unul de 60W.

Folosind diverse accesorii, domeniile de utilizare ale benzilor cu led sunt limitate doar de imaginatie. Variatia intensitatii pentru benzile cu led singura culoare se poate face prin dimmere. Pentru benzile cu led RGB se pot folosi controlere cu programe simple, controlate prin smartphone sau controlere muzicale.

Daca va hotarati sa cumparati benzi cu led-uri sau doriti sa aflati mai multe informatii despre ele apelati cu incredere la echipa Solar Watts si viata dumneavoasta va fi mai plina de lumina!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *