Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

chitara clasica
Afaceri

Chitara clasica – pentru ce genuri muzicale este potrivia

Cu totii iubim muzica si ne-am imaginat, probabil, cum ar fi sa cantam si noi la un instrument. Din pacate, multi ar putea considera ca se vor simti depasiti sau ca lipsa unor studii muzicale mai aprofundate sau timpul insuficient i-ar impiedica sa faca acest lucru. Sunt totusi instrumente – precum chitara clasica – care nu numai ca nu necesita un timp indelungat sau un efort prea mare pentru a invata sa cantati la ea, dar nu este deloc greu.
Chitara clasica presupune o cutie de rezonanta de aproximativ un metru, care amplifica sunetul, un grif pe care sunt atasate corzile chitarii si corzi facute din nylon.Chitara clasicaeste mai mica decat cea acustica sau electrica si de asemenea cantareste mai putin, fiind mai usor de deplasat cu aceasta.

Este chitara clasica potrivita pentru incepatori?

Chitara clasica este nu doar potrivita pentru incepatori, ci este si cea mai indicata. Asta deoarece are corzile mai moi decat chitara acustica sau electrica si astfel ele pot fi mai usor de apasat. In general, chitara nu este un instrument greu de invatat, necesitand intre o luna si trei luni de acomodare, invatarea notelor muzicale si a acordurilor si cateva cantece, pentru inceput mai usoare. De asemenea, pentru a invata sa cantati la chitara clasica sau orice tip de chitara in general, nu este neaparata nevoie de profesor, ci puteti invata singur de pe internet, urmarind diverse tutoriale online.

Ce genuri muzicale pot canta la chitara clasica?

In principiu, chitara clasica este destinata muzicii clasice (culte), insa nu se limiteaza doar la acest gen muzical. Chitara clasica poate fi folosita atat pentru muzica clasica, cat si pentru muzica usoara, muzica folk, flamenco si anumite tipuri de jazz. Incepatorii, vor invata cel mai probabil initial cateva cantece clasice sau “pe note”, astfel incat sa invete unde este fiecare nota muzicala pe griful chitarii si sa isi obisnuiasca degetele sa cante fara a se mai uita la chitara, precum si pentru a capata rapiditate si dexteritate. O data invatate bine notele muzicale (ceea ce ar putea dura mai putin de o saptamana, in functie de timpul alocat cantatului), veti invata acordurile. Un acord presupune o combinare de mai multe note muzicale, cu accent pe una singura, si necesita apasarea mai multor corzi in acelasi timp. In functie de timpul alocat studiului, puteti invata acordurile intr-o saptamana sau intr-o luna, iar apoi va veti obisnui sa cantati cantece din ce in ce mai grele. Avantajul de a avea o chitara clasica in locul unei acustice la inceput, este faptul ca cea clasica are corzile mai moi si mai usor de apasat.

Cat costa chitara clasica?

Chitara clasicaare cel mai accesibil pret dintre toate tipurile de chitara si poate varia intre 300-400 de ron si sa urce cat mai sus, in functie de performantele chitarii si a modului in care este facuta aceasta. Daca doriti sa consultati tipurile de chitara clasica, preturile si ofertele, incercati magazinul Muzica Store: pentru o varietate impresionante de produse si consultanta pentru acestea.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *