Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

culori de ulei
Educatie - Cultura

Culori de ulei

Daca ne place sa pictam nu este neaparat sa fim pictori, putem practica pictura ca pe un hobby in timpul liber. Unele persoane care practica pictura ca un hobby in timpul liber spun ca se relaxeaza foarte mult atunci cand picteaza. Tuturor care le place sa picteze cred ca stiu ca exista mai multe tipuri de culori printre care culorile de acuarela, culorile acrilice, culorile tempera si culorile de ulei. In continuare am sa va povestesc despre culorile de ulei, cum sa le utilizati si la ce sa aveti grija atunci cand utilizati astfel de culori de ulei.

Utilizarea culorilor de ulei

Atunci cand utilizam astfel de culori de ulei este recomandat sa utilizam doar acele nuante si in cantitati doar cat credem ca utilizam, de asemenea, nuantele de culori inchise cat si cele deschise sa fie asezate separat pe savaleta iar in mijloc sa ramana loc pentru combinarea diferitelor nuante. Pentru cei care inca nu au incercat culorile de ulei si doresc sa experimenteze este recomandat ca inainte de a realiza un tablou, sa faca conturul subiectului tabloului cu creionul deoarece ii va usura extrem de mult munca. Pentru artistii desavarsiti care au mai lucrat cu astfel de culori de ulei nu este necesar sa mai faca subiectul tabloului cu creionul deoarece cu experienta acestora ei pot lucra direct cu pensula.

Refacerea picturilor cu culori de ulei

Tot ce trebuie sa mai stiti atunci cand doriti sa utilizati astfel de culori de ulei este ca acestea prezinta un mare avantaj chiar daca gresim. Atunci cand gresim si pictam cu culori de ulei, putem sterge tot ce am gresit cu o carpa cu terebentina, iar mai apoi vom putea sa repictam partea care am gresito. Tot ce trebuie sa mai stiti atunci cand gresiti cu aceste culori de ulei este ca daca gresim cu nuante de culori mai inchise, acestea vor fi mai greu de indepartat deoarece sunt mai opace si va fi mai greu de refacut suprafata care am gresito. De asemenea, nuantele de culori mai deschise sunt mai usor de indepartat si se poate reface pictura fara nici un fel de problema.
De asemenea, atunci cand pictam cu culori de ulei, trebuie sa stim ca acestea se usuca mai greu, deci sunt perfecte pentru realizarea unui tablou in timp. De asemenea, pentru a nu strica frumusetea picturii este recomandat ca pictura sa se usuce la soare si la lumina naturala deoarece daca tablourile vor fi lasate sa se usuce la intuneric, nuantele de culori se vor ingalbeni foarte mult si nu va mai fi asa de frumoasa pictura pe care o dorim sa o realizam.

Mai multe detalii gasiti pe WWW.profiart.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *