Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Imobiliare

Cum sa achizitionezi o casa cu ajutorul creditelor imobiliare?

Daca sunteti deja pragatit sa va mutati la casa voastra insa nu aveti destule resurse financiare pentru a va cumpara o locuinta? Solutia mereu este aproape de tine. Un credit imobiliar ar putea sa te salveze de la aceste situatii neplacute. Inainte de toate trebuie sa stii care sunt conditiile si ce avans solicita bancile la acordarea de credite imobiliare in anul  curent.  Daca programul Prima Casa te-a prins pe nepregatite si ai ratat fondurile disponibile afla ca poti lua de la banci inclusiv un credit imobiliar fara avans.

Care sunt conditiile de a lua un credit imobiliar fara avans?

Majoritatea famiilor tinere viseza la o locuinta proprie care sa fie amenajata exact cum visau ei, acum acest lucru este posibil datorita creditelor imobiliare, insa trebuie sa stii ce nuantele in cazul in care vreai sa apelezi la un astfel de serviciu. Daca in cadrul programului Prima Casa avansul perceput era de 5%, iata ca exista cateva oferte cu avans zero. Singura problema la creditele imobiliare fara avans tine de faptul ca bancile iti solicita un alt imobil ca si garantie. Practic se va garanta creditul imobiliar prin cea de-a doua locuinta. Imobilul garantat poate fi al tau, al partenerului sau al unei rude. Daca aceasta oferta nu poate fi luata in considerare in cazul tau, bancile solicita un avans de 15% in prezent pentru contractarea unui credit ipotecar. Dar si cu aceste conditii, unele persoane nu au cu ce achita primul avans, in acest caz impreuna cu banca se stabileste daca este nevoie de a lua un credit pentru nevoi personale pentru a achita avansul pentru creditul imobiliar. Acest proces este valabil in anumite conditii speciale. In primul rand solicitantul va trebui sa aiba un venit mai mare care sa ii permita in final incheierea a doua contracte de credit: unul ipotecar si unul de nevoi personale pentru finantarea avansului.

Cum se achita creditele imobiliare?

Rata lunara pe care va trebui  de achitat in acest caz va fi mai incarcata cel putin pe perioada celor 5 ani, perioada maxima pe care se poate achita creditul de nevoi personale destinat avansului.  Un alt imprumut imobiliar fara avans in 2018 se poate solicita direct la dezvoltatorii imobiliari, dar trebuie avute in vedere conditiile si costurile aditionale pe care le percep acestia. Trebuie acordata atentie contractului pe care il incheiati astfel incat acesta sa nu contina clauze abuzive. Perioada de rambursare poate fi cuprinsa in functie de nevoile solicitantului intre 3 si 30 de ani. In cazul in care persoana are un post de munca bine platit si ar dori cat mai repede sa incheie creditul ar putea opta pentru o perioada cat mai mica de achitare astfel beneficiind si de alte avantaje ale aceste achitari.

Daca totusi persoana nu se grabeste cu achitarea iar termenul pus de catre colaboratorii bancii il aranjeaza, ar putea opta pentru o achitare intr-o perioada de timp mai lunga fara a regreta de alegerea facuta de catre creditant.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *