Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Argricultura Animale

Ce informații ascunde de fapt o ramură cunoscută a agriculturii, zootehnia

Pentru toți este cunoscut termenul de agricultură care se asociază în mintea noastră ca un proces de creștere a plantelor. Însă creșterea animalelor de asemenea face parte din agricultură și aceasta reprezintă o ramură a aceste ocupații și este numită zootehnia. De fapt zootehnia reprezintă știința care are drept obiect cunoașterea, reproducerea, creșterea, alimentația, ameliorarea raselor și exploatarea animalelor agricole. Creșterea și ameliorarea raselor de animale este necesară pentru asigurarea populației cu produse animaliere, a industriei alimentare și ușoare cu materii prime, a agriculturii cu îngrășăminte organice și cu forță de tracțiune. Principalele ramuri ale zootehniei sunt: creșterea bovinelor, porcinelor, caprinelor, ovicultura (ovine), avicultura (păsări domestice), creșterea cabalinelor și cunicultura (creșterea iepurilor de rasă).

Care sunt particularitățile principale ale zootehnie, agriculturii

Zootehnia ca și fiecare ramură a agriculturii are particularitățile ei, iar în acest articol vom descoperi toate particularitățile ei și vom explica ce reprezintă fiecare în parte. Aceste particularități sunt: furnizarea alimentelor de calitate superioară, această particularitate are drept scop aducere pe piață doar produse cu valoare energetică mai mare pe greutate și volum ; transformarea produselor vegetale în produse de origine animală, această particularitate reprezintă transformarea paielor, soiei și a altor produse vegetale în carne, ouă, lapte, blăni, etc.; utilizarea completă a forței de muncă, are loc o utilizare mult mai uniformă, mai completă și mai eficientă a forței de muncă; realizarea de venituri în tot timpul anului, datorită unor specii de animale este asigurat venitul pe întreg an, laptele de vaci, ouă de consum, etc.; folosirea rațională a activelor de producție, prin aplicarea unor tehnologii moderne, cu un nivel ridicat de mecanizare și automatizare, zootehnia se apropie foarte mult de o variantă a muncii industriale,  astfel activele se folosesc în tot timpul anului și se elimină timpii morții. ; furnizarea gunoiului de grajd producției vegetale, zootehnia furnizează ramurilor vegetale peste 40 milioane tone gunoi de grajd din care se poate obține un spor de 240 000 tone de cereale boabe; folosirea cailor la lucrările agricole, prin efectivele de cai și boi de muncă, zootehnia realizează însemnate economii de combustibil, la transport de produse principale și secundare, precum și la lucrările de prășit pe suprafețe mici este mai rentabil a se efectua lucrările cu calul ; realizarea unei rentabilități mai mari în producția zootehnică.

De ce agricultura cu ramurile ei este o afacere profitabilă

Agricultura este o afacere foarte profitabilă cu toate ramurile ei, de asemenea și zootehnia este o afacere care poate un profit destul de bun. Comparativ cu alte ramuri, indicatorii economici au valori superioare în zootehnie față de alte ramuri. Zootehnia aduce un aport valutar deosebit, de către o serie de produse de origine animală la export, precum: carnea și produsele de carne; mierea de albină; ceara de albină; ficat de gâscă îngrășată; puful de gâscă; blănurile de la animalele mici, etc. Pentru nimeni nu este un secret cât costă laptele sau brânza de vaci, cred că nu ar mai trebui argumente pentru a vă convinge că aceasta este o afacere din agricultură care ar putea aduce venituri.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *