Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Sfaturi

Cum să îngrijeşti corect maşina de spălat?

Cum să îngrijeşti maşina de spălat. Întreținută corect, mașina de spălat va funcționa corespunzător o perioadă mai lungă de timp.

Maşina de spălat este un produs electrocasnic util pentru orice gospodină, dar aceasta trebuie întreţinuta corect ca să îi prelungeşti durata de viaţă.

Cum să îngrijeşti maşina de spălat

Depunerile de calcar şi particulele de praf sunt principalii inamici ai maşinilor de spălat. Astfel, rufele spălate într-un mediu neigienizat corespunzător devin o sursă de microbi și un pericol pentru sănătate.

Din acest motiv, maşinile de spălat au nevoie să fie curăţate şi dezinfectate periodic. Numai îngrijirea corectă a aparatelor electrocasnice măreşte durata de viaţă şi de funcţionare a acestora.

În continuare vă prezentăm care sunt paşii de urmat pentru o curăţare şi îngrijire eficientă a maşinii de spălat.

Dezinfectarea maşinii de spălat

Cum să îngrijeşti maşina de spălat. Foloseşte oţet pentru a scăpa de bacteriile periculoase care se formează în timpul spălărilor repetate în maşina de spălat. O dată pe luna curata maşina de spălat folosind două ceşti de oţet alimentar. Setează maşina la program de apă fierbinte şi las-o să spele în gol. Oţetul elimina şi calcarul pe lângă faptul că este un dezinfectant eficient.

Îndepărtarea detergentului vechi din cuvă

Detergentul folosit la spălat rufe, fie el lichid său solid, lasa urme în suportul de detergent şi balsam sau pe cauciucul tamburului. Un amestec de bicarbonat de sodiu, oţet şi apa caldă este soluţia perfectă pentru curăţarea cuvelor în care se depun produsele de curăţate. Freacă cu un burete sau o perie de mici dimensiuni aceşti suporţi pentru detergent.

Clătește suportul pentru praf și clătește-l cu apă și oțet. Fiecare piesă separată se curăță, inclusiv cauciucurile de la tambur. Clăteşte bine cu apă fierbinte fiecare piesă.

Setează maşina de spălat la temperatura maximă şi rulează programul pentru bumbac fără detergent, oţet sau rufe. Apă fierbinte va clăti urmele de săpun, firele textile rămase printre ţevi şi bacteriile din mașina de spălat.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *