Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

logopedie
Medicina

Cum sa va dati seama daca copilul are nevoie de sedinte de logopedie

Comunicarea este foarte importanta intre oameni. Este o nevoie a omului de a socializa, de a avea prieteni, de a avea cui sa ceara ajutorul in caz de o problema. Oamenii care nu stiu sa socializeze si care nu se integreaza in grupurile celor de varsta lui va ajunge sa fie evitat, marginalizat, toate acestea ducand la stres si depresii. Dar acestea sunt cazuri extreme, care nu au fost tratate de la inceput. Nu trebuie sa se ajunga la astfel de situatii.

De cand sunt mici, si observati ca au vreun fel de greutate in vorbire sau scriere, cum ar fi: dislalia (imposibilitatea emiterii corecte a unuia sau mai multor sunete), balbismul (  repetare sacadata, pauze penibile si chiar impiedicare completa a facultatii de a articula), disgrafia (scris deformat care devine necitet) sau dislexia(dificultate la citit si inteles textul citit), nu asteptati ca aceasta sa se agraveze si ajutati-va copilul sa vorbeasca corect. Cel mai important este sa observati aceste greutati in vorbire si apoi sa actionati. Sunt o multime de terapii de logopedie care va pot ajuta copilul sa citeasca, vorbeasca si sa scrie asa cum ar trebui un copil de varsta lui. Nu este o afectiune grava, dar poate avea consecinte neplacute atunci cand copilul va creste, va merge la scoala si apoi va vrea sa se angajeze, sa dea un interviu, iar aceasta mica afectiune il va incetini in tot acest proces de maturizare.

Cum se desfasoara cursurile de logopedie?

Oameni profesionisti, care iubesc copiii si vor sa ii ajute, ii asteapta pe cei micuti la cursurile de logopedie. De indata ce ati observat una din dificultatile in vorbire a micutului dumneavoastra, contactati un medic logoped pentru a preveni orice problema care s-ar putea dezvolta la maturitate din cauza acesteia . Sedintele de logopedie vor avea loc o data sau de doua ori pe saptamana, acest lucru stabilindu-se in urma unei evaluari initiale a copilului. O sedinta dureaza 40-50 de minute. Inainte de a ajunge cu copilul la medic este recomandat sa vorbiti cu acesta si sa ii explicati ceea ce urmeaza sa se intample pentru a fi pregatit psihic pentru acea sedinta.

Fiti optimisti in legatura cu recuperarea prichindelului. Nu este nimic grav sau irecuperabil, dar este indicat sa tratati orice dificultatea a copilului in comunicare cu seriozitate, caci este foarte importanta. Cat este mic, un copil putin balbait este simpatic, dar un om in toata firea la 30-40 de ani, nu este simpatic, iar atunci va fi destul de tarziu sa se corecteze aceasta poblema de vorbire.

Medic logoped in cadrul centrului Discover me

Centrul de dezvoltare personala “Discover me”, va poate ajuta , pe dumneavoastra si pe copilul dumeavoastra, cu sedinte de logopedie, pentru ca dezvoltarea celui mic sa fie una armonioasa si fara probleme de adaptare in societate. Pentru mai multe detalii sau daca aveti nelamuri in legatura cu aceste sedinte de logopedie, cei de la www.discover-me.ro va vor raspunde la toate intrebarile.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *