Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

cazane pe lemne
Casa si gradina

Despre cazane pe lemne si aspecte generale ale acestora

Utile atat iarna cat si vara, cazanele pe lemne sunt folosite la scara larga, mai ales in zonele rurale, unde nu exista o infrastructura de alimentare cu gaze naturale asa cum gasim in zonele urbane. Inst Nistor este locul perfect de unde puteti achizitiona atat cazane pe lemne cat si solutii complete pentru incalzire si apa calda. De asemenea, oferim si servicii de realizare a instalatiilor de apa, incalzire si nu numai, la cele mai bune preturi si tarife.

Structura de baza a unor cazane pe lemne

Cazanele pe lemne au o structura bi-camerala daca ar fi sa o descriem pe scurt. Practic, in interiorul unor cazane pe lemne vom gasi doua camere, cea de ardere si cea de colectare a resturilor. Cazanele de ardere cu combustibil solid sunt foarte eficiente iar datorita racordurilor ce pot fi realizate, acestea pot inlocui fara probleme clasica centrala termica pe gaz. Asadar, acestea pot fi folosite atat intr-un circuit de incalzire cu agent termic, cum ar fi cu calorifere sau prin pardoseala, dar de asemenea, pot asigura si incalzirea apei la o temperatura optima. Aceste specificatii variaza, asa cum este si firesc, in functie de fiecare model in parte.
Montarea unor cazane pe lemne este o procedura foarte delicata si mai ales, in cazul unor modele, o operatiune complexa care in mod evident nu poate fi executata de catre oricine. Spre deosebire de centralele termice, cazanul pe lemne este asezat pe jos, fiind amplasate in general in beciul casei sau intr-o anexa a acesteia. Indiferent de amplasare, o conditie esentiala este asigurarea unei bune evacuari a gazelor de ardere. Fara o astfel de evacuare, orice tip de cazane pe lemne pot reprezenta un real pericol de intoxicare cu monoxid de carbon si nu numai. Insa, oricum, acestea sunt mult mai sigure decat centralele pe gaz metan.

Alegerea unui cazan si dotarile unor cazane pe lemne

Alegerea unui model din toata gama de cazane pe lemne este uneori o decizie grea, insa pentru a beneficia de confort si fiabilitate, trebuie in primul rand sa alegeti un model care sa ofere toata puterea necesara la un consum cat mai bun. De asemenea, foarte importanta este si dimensiunea camerei de combustie deoarece aceasta dicteaza in mod direct si numarul de incarcari necesare intr-o zi. Cu cat este mai mare aceasta camera, cu atat este mai mare si puterea dar si distanta dintre incarcari.
O alta categorie de dotari standard pentru mai multe modele de cazane pe lemne este si cea a sistemelor de comanda. Termostatele de camera permit obtinerea si mentinerea unei temperaturi constante la un nivel optim. Astfel, veti reusi sa optimizati si consumul cazanului fapt ce rezulta in costuri mult mai mici de functionare. Noi va asteptam pe siteul www.inst-nistor.ro pentru a afla mai multe despre gama de cazane pe lemne pe care v-o oferim. De asemenea, pentru cei din Bistrita si imprejurimi asiguram si servicii de instalare, mentenanta si service pentru cazane pe lemne dar si instalatii gaz, apa si de incalzire. Va asteptam cu drag!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *