Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Despre fiabilitate, comfort si panouri cu LED

Micute, puternice si de incredere. Aceasta ar fi o descriere poetica sa spunem a LED-urilor, care daca la inceput erau folosite pentru telecomenzile televizoarelor si a altor echipamente, au ajuns sa fie folosite in brelocuri, brichete, si acum, datorita noilor tehnologii de fabricatie, ele ne pot lumina si casele, strazile, si nu numai. Suntem Solar Watts furnizorul dumneavoastra de solutii ecologice, prietenoase cu mediul si mai ales, extrem de fiabile. Va oferim de la becuri, spoturi, aplice, pana la panouri cu LED si alte aplicatii de iluminare fie industriale sau speciale. Aceste surse de lumina, asa cum am mai descris intr-unul din articolele recente, se bazeaza pe un proces la scara atomica, mai exact cedarea si acceptarea de electroni liberi, lucru ce duce la emiterea de fotoni, mai exact lumina. Bineintele, culoarea luminii este data de frecventa la care are loc acest proces, cu cat aceasta este mai mare, cu atat lumina este mai albastra, sau rosie, in cazul unei frecvente mai reduse.

Ce genereaza lumina in aceste panouri cu LED?

Pentru a putea construi niste panouri cu LED sunt necesare diode electro-luminiscente foarte puternice, iar daca spre exemplu, LED-ul din bricheta sau telecomanda dumneavoastra are o putere de ~0,05W cel mult, unul folosit pentru panouri cu LED poate avea puteri chiar de 10W in cazul panourilor cu un numar redus de corpuri de iluminat. Aceste solutii de iluminare sunt excelente atat pentru casa, cat si pentru spatii de birouri, sali de conferinte, holuri, etc.

Panourile LED pot fi alese in functie de cele 3 tipuri de lumina emanata. Asadar, avem panouri cu LED cu lumina calda (similara cu cea data de un bec cu incandescenta), neutra (ca la Soare) si rece (usor albastruie). Pentru a oferi un comfort vizual cat mai bun, va recomandam sa folositi panouri cu LED ce ofera lumina neutra deoarece ochiul uman se adapteaza cel mai bine la aceasta nuanta de alb. Folosirea uneia calde – galbuie poate duce la perceptia eronata a culorilor si chiar la un usor discomfort vizual, mai ales in cazul utilizarii calculatorului. Despre lumina rece nu putem spune decat ca aceasta pare pentru ochiul uman nefireasca, ducand cu timpul la senzatia de oboseala a ochilor.

Cateva aspecte despre montarea unor panouri cu LED

Pentru a putea monta panouri cu LED puteti recurge la doua modalitati de sustinere, fie cea incastrata in tavanul fals, fie suspendata. Incastrarea in tavan fals necesita totusi unpic de atentie deoarece aceste panouri cu LED au o oarecare greutate (de la 2 – 6Kg in medie) fapt ce inseamna ca este necesara o ancorare eficienta a placilor de tavan fals. La ancorarea suspendata trebuie avuta grija la izolarea circuitului de alimentare a panoului. Pentru a scapa de orice grija, asa cum este si firesc, trebuie sa apelati la un specialist sau la unul din expertii nostri.

Noi recomandam tuturor folosirea surselor de iluminat ecologice, fara emisii toxice si foarte fiabile. Numai prin folosirea unor astfel de echipamente, cum sunt si aceste panouri cu LED, vom contribui la ocrotirea mediului prin folosirea mai inteligenta a energiei electrice. Va asteptam pe siteul nostru pentru a alege iluminatul inteligent, ecologic si fiabil.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *