Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

scaune
Afaceri

Tipuri de scaune

Solutia cea mai comuna pentru pozitia de stat in sezut este desigur un scaun. Binenteles ca de cele mai multe ori scaunele vin la pachet cu o masa, mai ales cand este vorba de zona bucatariei. Exista o mare varietate de modele de scaune pentru diferite stiluri, diferite persoane sau diferite ocazii. Materialele folosite pentru a confectiona un scaun sunt la fel de variate si pornesc de la cele mai comune pana la noile inventii si noile tendinte care aduc mereu ceva nou, pastrand de altfel si aspecte mai comune. Lemn, aluminiu, metal, plastic rigid sunt doar cateva dintre cele mai des intalnite in fabricarea unor scaune dar si a unor mese care vin la set.

Liana – un nou tip de scaun italienesc

Modeulul pentru scaun Liana este unul aparut in anul 2012, castigator la Salonul Mobilei din Milano 2012. Este vorba de un scaun nepliabil, cu un design liniar, curat, inspirat din plantele liane care imbina utilul cu placutul. Scaunul este unul ergonomic din policarbonat transparent. Produsul a fost realizat in asa fel incat nu s-au utilizat deloc suruburi. Este disponibil in alb, negru si mov si modelul scaunului este unul adaptabil atat in mediu domestic cat si in mediul public.

Scaune din lemn reciclat

Se intampla adesea sa ne asezam pe scaune sau alte elemente care fac parte din amenajarea unui mediu interior, care sunt realizate din materiale recuperate sau, general vorbind, care sunt reciclate. Exista anumiti specialisti care au studiat o parte a amenajarilor interioare care cuprind acest aspect al reciclarii dar intr-un mod foarte original si bazat pe improvizatie. La prima vedere rezultatul pare a fi unul scheletric si greoi insa mesajul transmis este unul foarte clar, si anume obiectele si materialele se trec rapid si impreuna cu ele toata natura din jurul nostru. Acestea sunt readuse la stadiul initial de functionare, platind pretul trecerii timpului. De aici se nasc diferite forme de scaune si masute din lemn reciclat si asamblat cu o asimetrie vizibila si palpabila, chiar intentionata, de unde reiese sentimentul de abandon si de incomplet ulterior accetuat de superficiile murdare cu vopsea si culoare

Scaun pliabil Flux

Flux e un scaun pliabil realizat de catre un olandez care a studiat modul in care un scaun se poate strange atat de mult incat sa ajunga pana la grosimea unui pachet plat. Flux este un scaun usor de manevrat, care salveaza foarte mult spatiu atunci cand mediul o cere. Scaunul a fost construit sa suporte o greutate maxima de aproximativ 160 kg iar materialul utilizat in realizarea lui a fost polipropilena. Scaunul cantareste aproximativ 4 kg si poate sa fie folosit atat in interior cat si la exterior. Ceea ce il diferentiaza de multele scaune pliabile existente deja pe piata este prezenta unui maner care faciliteaza transportarea lui si permite astfel utilizarea lui practice oriunde se doreste si oricand se doreste. Scaunul pliabil Flux a fost castigatorul editiei din anul 2011 a evenimentului Grand Designs Product of the Year. De asemenea scaunul Flux este disponibil in dimensiuni normale sau in varianta mai mica ideala pentru cei mici.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *