Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Tehnologie

Despre pompe centrifugale si garantia calitatii Ecotec

Va aflati in cautarea de solutii de pompare cu presiune regulata de lichide, sau doriti sa demarati proiectul de bransare la o sursa de apa pentru noua casa si aveti nevoie de solutii din gama de pompe centrifugale ? Ecotec Sibiu aduce echipamente profesionale germane ce respecta cele mai inalte standarde de calitate.

Ce sunt mai exact pompe centrifugale

Acestea functioneaza dupa un principiu bine cunoscut al fizicii mecanice. Forta de centrifuga poate fi resimtita chiar si atunci cand, in masina fiind, luam viraje stranse. Atunci simtim cum intregul corp este atras catre exteriorul curbei. Aceasta este aceeasi forta ce sta la baza acestor pompe centrifugale. Pentru a creea forta centrifugala de compresie, pompa este prevazuta cu elici speciale curbate in sensul opus directiei de rotire a axului de suport, astfel incat lichidul este propulsat spre exteriorul elicilor. Lichidul ce se afla in corpul unei pompe centrifugale este astfel comprimat datorita fortei de centrifuga si impins astfel catre gura de iesire a pompei. Viteza de iesire a lichidului este foarte mare, fiind chiar si de pana la 15 metri pe secunda. Insa, deoarece o parte a lichidului ajunge inapoi la intrarea in corpul elicei, viteza nominala este de pana la 5m/s . Acest fapt aduce dupa sine, o presiune constanta a lichidului la iesire, lucru ce recomanda utilizarea acestei pompe pentru transportul apei de la o sursa inferioara ca altitudine spre o zona situata la altitudine mai mare. Pentru a controla debitul de iesire la acestea, la iesirea unei pompe centrifugale se poate monta un robinet de regularizare a presiunii.

Pentru punerea in functiune a acestui tip de pompa trebuie tinut cont ca inainte de pornirea motorului, aceste pompe centrifugale trebuiesc umplute cu lichid. Asta pentru a avea un randament cat mai bun si constant de iesire.

Utilitazarea si avantajele unei pompe centrifugale

Ecotec Sibiu ofera clientilor sai pompe centrifugale ce pot fi utilizate atat in industrie cat si pentru instalatiile si proiectele de alimentare cu apa. Pentru segmentul industrial, aceste pompe centrifugale pot fi construite si din materiale ce prezinta proprietati anti-corozive, fiind utilizabile si in medii acide sau bazice.

Un avantaj foarte puternic al acestora este ca ele pot fi direct conectate la motorul electric, structura lor de constructie fiind relativ simpla. Avem axul de actionare, elicele de compresie, si corpul pompei. Elicele de compresie pot fi de trei feluri, dupa cum urmeaza:

Elicele inchise sunt incadrate de doua discuri. Discul din spatele elicelor este si suport pentru acestea, iar discul de deasupra este static, fiind prevazut cu un decupaj in mijlocul lui prin care se face si admisia de lichid. Elicele semi-deschise prezinta doar discul suport al acestora, in timp ce elicele deschise nu prezinta discuri. Pentru a avea o presiune cat mai buna, Ecotec va recomanda prima categorie de elice pentru pompe centrifugale.

Asadar, de aproape zece ani, oferim tuturor clientilor nostri avantajele acestor pompe centrifugale de import din Germania, avand garantia profesionalismului si a calitatii. Pompele au o structura simpla si eleganta, fiind de dimensiuni reduse, ele ofera un randament foarte bun dar si parametri de presiune constanti.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *