Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Despre siguranta rutelor de comert si transport marfa nationale dar si internationale

Tot timpul ne place sa spunem ca activitatea de transport marfa este cea care vine ca un suport pentru sustinerea activitatilor comerciale, atat la scara mica, cat si la scara nationala si globala chiar. Suntem echipa din spatele siteului www.transportagabariticcraiova.ro iar prin intermediu serviciilor noastre oferim tuturor firmelor si companiilor solutii complete pentru transport marfa, agabaritic dar si transporturi in regim special sau periodic.

Despre rutele comerciale si de transport marfa am mai vorbit mergand in general pe importanta lor dar si pe analiza conditiilor in care sunt desfasurate diferite activitati de transport marfa si nu numai. Continuam discutia despre siguranta rutelor de transport, mergem insa, de la contextul evenimentelor iscate de prezenta refugiatilor in Europa, la o situatie prezenta inca de mai bine de cateva decenii, mai exact, vom vorbi despre hoti si de cei care, prin metode destul de ingenioase reusesc sa pradeze transporturi intregi.

Hotii din TIR-uri, o amenintare pentru orice firma si sofer de transport marfa

Inca de la liberalizarea comertului odata cu deramarea regimului comunist, mai multi soferi si firme de transport marfa s-au confruntat cu sitautii in care camioanele le erau pur si simplu golite prin diferite mijloace.  Este evident, faptul ca cele mai multe incidente de acest gen au avut loc si pe fondul lipsei unei asa-zise experiente a firmelor si a soferilor de pe atunci, undeva pe la inceputul anilor ’90.

In prezent mai exista atat pe teritoriul tarii noastre, cat si pe anumite rute din strainatate grupari infractionale care au ca si scop urmarirea convoaielor de transport marfa in vederea unui eventual atac. Insa, chiar din perioada anilor ’99 de cand Elbacor Trading s-a infiintat, atat autoritatile romane, cat si cele internationale au reusit sa dezvolte un mecanism de siguranta a drumurilor prin intermediul sistemelor radar dar si prin instalarea camerelor de luat vederi pe principalele rute comerciale, de transport marfa si foarte circulate.

Soferii, dar si firmele de transport marfa, ca si noi de altfel, au depus eforturi in echiparea autospecialelor cu sisteme proprii de siguranta si securitate, cum ar fi module de alarma extinse (si la remorca) dar si sisteme de supraveghere montate in spatele platformelor de transport marfa.

Cum se apara soferii de transport marfa de aceasta amenintare

Evident, asa cum oricine ar spune, cea mai buna modalitate de a scapa de aceste incidente este preventia. In acest sens, nu numai soferii nostri de transport marfa, dar si altii de la firmele similare si-au dezvoltat o serie de masuri prin care reusesc sa previna si sa contra-careze astfel de talhari prin metode simple dar eficiente. Spre exemplu, daca o sa vedeti intr-o noapte mai multe TIR-uri parcate in sir intr-un refugiu, puteti sti ca acei soferi au grija unul de calalalt pentru ca marfa sa nu fie furata din vreun TIR. Este evident ca aceasta metoda este si un mod foarte eficient de a-i descuraja pe cei ce fura din TIR-urile de transport marfa.

Ne oprim aici cu siguranta rutelor de transport marfa si nu numai, insa, asa cum oricine altcineva poate spune, speram ca aceste obiceiuri periculoase ale gastilor infractionale care fura in plina zi sa dispara. Din fericire pentru noi, putem spune ca din 1999 pana in prezent nu ne-am comfruntat cu astfel de situatii, insa asta si pentru ca depunem multa energie, efort si resurse pentru a asigura siguranta bunurilor.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *