Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

dezvoltare personala pentru copii
Afaceri

Dezvoltarea personala proces aplicat tot mai des pe toate categoriile de varsta

Inainte de anul ’89 nu existau programe de dezvoltare pentru adulti dar cu atat mai putin pentru copii, dezvoltarea personala este la fel de importanta ca si dezvoltarea educationala. De-a lungul timpului s-a pus accent doar pe partea educationala a copiilor si s-a pastrat sistemul acesta pentru foarte mult timp. De curand, nu de foarte mult timp s-a instalat si la noi procesul de dezvoltare personala pentru copii si adulti. Parintii isi doresc copii fericiti mai mult ca orice altceva pentru ca relatia parinte-copil este bazata pe iubire neconditionata la cel mai pur nivel. In acest sens, parintii isi pot sprijini copii sa devina completi de la cele mai mici varste prin programe de dezvoltare personala.

Nu este suficient ca un copil sa stie sa recite poezii, sa indeplineasca temele date de educatori, sa cunoasca autori, sa stie matematica si informatica si cate si mai cate dar in acelasi timp sa nu stie sa gestioneze conflicte, sa nu poata trece peste esecuri, sa nu se cunoasca macar la un nivel mediu, practic s-a pus foarte mult accent pe partea exterioara si putin accent pe partea de interior.

Dezvoltare personala pentru copii

Grupurile de dezvoltare personala pentru copii ii ajuta pe acestia sa se descopere, sa interactioneze pozitiv si corect cu ceilalti participanti si oameni din jur, invatand reguli de aur pentru relationare, comunicare si de psihologie. Copiii se vor simti in siguranta, valorificati in functie de calitatile fiecaruia, vor fi ajutati sa descopere dificultatile cu care se confrunta si solutionarea lor precum si la dezvoltarea relatiei parinte-copil.

Tehnicile puse in practica de catre specialistii in dezvoltare personala pentru copii se bazeaza pe joaca, dezvoltarea creativitatii si a inteligentei emotionale, se fac experimente si exercitii pentru cresterea inteligentei copiilor dar si a imaginatiei, tehnici prin desen, modelaj, experimente de teatru cu papusi samd., toate acestea si multe altele aplicandu-se in functie de varsta, ajutand la dezvoltarea frumoasa a unui copil.
Procesul de dezvoltare personala pentru copii ii ajuta pe acestia concret mai ales daca incep procesul de la varste mai mici pentru ca se sedimenteaza altfel informatiile si comportamentul se imbunatateste atunci ca personalitea este la inceput de dezvoltare.

Puncte importante in dezvoltarea personala a copiilor

Cateva puncte importante privind grupurile de dezvoltare personala pentru copii:
-copiii invata concret cum sa actioneze in diferite situatii, invata sa se exprime liber, fara teama si timiditate;
-relatiile cu ceilalti devin mai bune prin aplicarea unor tehnici, se dezvolta sentimentul de apropiere intre copii;
-copiii care au suferit traume de mici isi pot imbunati calitatea vietii prin rezolvarea conflictelor interioare create, desi acesta nu realizeaza problema sau impactul pe care o va avea de-a lungul vietii, aceste probleme sunt rezolvate cu succes definitiv daca parintii isi aduc copiii intr-un cerc prietenos alaturi de un specialist;
-cei mici invata ca pe tot parcursul vietii pot lucra cu ei pentru dezvoltare.

Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Discover-me.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *