Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Afaceri

Produse si consumabile medicale necesare in concediu

Inca suntem in plin sezon estival, iar toata lumea se gandeste la concedii. Deoarece Hufmed este unul dintre cei mai mari furnizori de consumabile medicale din tara, dorim sa va oferim cateva informatii despre ce ar trebui sa contina o trusa medicala atunci cand mergeti in vacanta, fie la mare, sau la munte.

Consumabile medicale importante

Ei bine, totul incepe cu pansamentele. Acestea ar trebui sa fie prezente in orice bagaj, chiar daca nu vorbim de o mini-trusa medicala. Aceste consumabile medicale, asa cum sunt catalogate de catre medici, pot fi achizitionate din orice farmacie sau chiar si hypermarket. Evitati sa cumparati pansamente care au stat in soare sau in conditii de umezeala. De asemenea, in cazul in care mergeti la mare, va sfatuim sa luati plasturi rezistenti la apa.

O alta categorie de consumabile medicale care nu trebuie sa lipseasca este dezinfectantul. Aici vorbim atat de cel pentru dezinfectarea mainilor, dar si despre solutiile pentru dezinfectarea ranilor. Exista doua solutii, mai exact, rivanolul sau apa oxigenata.

Pe scurt, putem spune ca spirtul a fost eliminat din aceasta categorie de consumabile medicale ce nu pot lipsi dintr-un bagaj de vacanta deoarece nu poate fi folosit decat in dezinfectarea suprafetelor metalice, de plastic sau a pielii inainte de injectie.

Rivanolul este cel mai des utilizat in spitale deoarece are un puternic efect, fiind capabil sa dezinfecteze temeinic plagi prin impungere, taiere sau alte tipuri de rani deschise. Acesta are capacitatea de a omora toti microbii si alti agenti patogeni, inclusiv stafilococul auriu sau streptococoul.

Un alt produs din gama de consumabile medicale fara de care nu va recomandam sa plecati in vacanta este bandajul elastic. Acesta este extrem de util chiar si in situatia in care veti dori sa faceti miscare sustinuta (urcat pe munte, alergari etc.), deoarece poate fi folosita si pentru a proteja incheietura gleznei, genunchiului, cotului, etc. De asemenea daca aveti copii zglobii si zburdalnici, este neaparat sa aveti unul sau chiar doua bandaje elastice. Acestea sunt perfecte pentru primul ajutor in cazul fracturilor sau a entorselor. De asemenea, pot fi utilizate si pentru pansarea ranilor cu ajutorul unor comprese din tifon.

Medicamente si consumabile medicale auxiliare

Pentru ca tot vorbeam de consumabile medicale necesare in orice excursie sau calatorie de concediu, putem trece la medicamentele ce nu trebuie sa lipseasca. Asadar, in primul rand aveti nevoie de un analgezic. Fie ca vorbim de Aulin, Nurofen, No-spa etc. este bine sa aveti cel putin o cutie de analgezic. Deasemenea, puteti opta si pentru Algocalmin pastile sau fiole. Pe langa analgezic, este recomandat sa aveti si anti-diuretic. Cele mai multe situatii de diaree acuta si toxinfectii alimentare sunt intalnite in deplasarile de concediu, mai ales la mare. Asa ca, va recomandam sa aveti si asa ceva la dumneavoastra, pentru a nu fi nevoiti sa… cititi intregi romane la toaleta.

Pentru a completa lista cu consumabile medicale ce nu au voie sa lipseasca din bagajul de concediu, mai enumeram pe scurt, antiinflamator, forfecuta sau cutter, precum si o lanterna. Puteti oricand cauta mai multe informatii pe internet despre acest subiect pentru a va adapta trusa medicala la situatie.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *