Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

fibra optica cu sufa
Instalatii

Fibra optica cu sufa – date la viteza luminii in deplina siguranta

Lumina a fost in timpurile stravechi ca fiind o manifestare a puternicului Zeu Soare, iar daca oamenii preistorici vedeau in foc o parte din Soare este simplu sa realizam faptul ca ideea de “Lumina” poate fi un excelent de discutie de la planuri sacre, metafizice, pana la filozofie, psihologie si tehnologie. Odata cu avansul tehnologic pe care omenirea l-a cunoscut odata cu aparitia lumii informatice si a internetului a aparut o noua utilizare pentru lumina. Daca este sa privim asupra faptului ca lumina calatoreste cu “numai” aproape 300 de milioane de metri pe secunda (299 792 458m/s in vid) este fireste faptul ca stiinta telecomunicatiilor a dorit sa profite de aceasta viteza uluitoare si care la o adica este inca considerata a fi cea mai mare viteza din Univers (desi s-au descoperit cateva exceptii in CERN si in alte studii, laboratoare si observatoare stiintifice).

De la lumina, la fibra optica cu sufa si telecomunicatii

Ei bine, pentru a putea profita de viteza luminii oamenii de stiinta au dezvoltat tehnologia fibrei optice. Tehnologie pe care Castel Distribution v-o ofera prin diferitele sale produse specifice domeniului retealisticii de date si telecomunicatii. Fibra optica cu sufa este formata din 4 elemente distincte avand fiecare un rol foarte important fie in transmiterea datelor (impulsuri luminoase extrem de rapide), fie in siguranta si protejarea fibrei.
Daca este sa facem o sectiune printr-o fibra optica cu sufa la exterior se poate observa invelisul de protectie. Acesta este dintr-un polimer de tip PVC avand rolul de a proteja miezul, fibra, de razele UV dar si de eventuale lovituri si socuri. Exista doua parti la o fibra optica cu sufa, cablul de transport date si cel de sustinere sau de rigidizare. Cablul de transport la o fibra optica cu sufa este format din maxim 12 fire de fibra optica (fire realizate din sticla sau un polimer special cu un coeficient de distorsiuni optice/metru foarte apropiat de 0). Aceste firicele foarte fine sunt invelite in straturi protectoare de PVC dur dar si de un strat de fibre cu o rezistenta extrema la intindere.
Aceasta este structura cablului de transport date, insa o fibra optica cu sufa are echipat cu un al 4 element. Sufa propriu-zisa este practi un fir din otel de diferite diametre care ofera un inalt grad de rigiditate fibrei optice. Astfel, sufa previne indoirea excesiva a cablului, lucru ce ar duce la craparea si deteriorarea fibrelor de sticla.

Va oferim fibra optica cu sufa dar si multe alte tipuri de cabluri si accesorii

Oferim diferite tipuri de fibra optica cu sufa, cu 4, 8 sau 12 fire SM, Single Mode care permit transportul datelor la mare viteza in conditii depline de siguranta si protectie la conditiile de exterior. Genul acesta de fibra optica cu sufa se foloseste la trasarea liniilor de fibra intre sedii, cladiri sau pe arii mari, aceasta putand fi atat suspendata, cat si ingropata in tubulaturi PEXAL sau similar.
Va asteptam cu oferte speciale pentru cabluri de fibra optica cu sufa dar si de alte tipuri folosite in retealistica, Telecom. precum si cabluri multi-core pentru alarme, antiincendiu si multe alte tipuri.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *