Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

prelungire cos centrala Ariston
Instalatii

Ingrijirea pentru o prelungire cos centrala Ariston

In mediul urban putem spune ca peste 80% dintre locuitori beneficiaza de sistemele de incalzire de apartament, fie ca vorbim de centrale termice pe gaz, pe condensare, electrice sau hibride. Pentru sistemele de incalzire ce functioneaza cu flacara (pe gaz si condensare) necesitatea montarii unei cai de evacuare a gazelor rezultate din arderea combustibilului este una imperativa. Desi in mod normal centralele termice vin insotite si de echipamentele de evacuare, sunt situatii in care este necesar un kit special de prelungire. In functie de model, pe siteul www.shop-einstal.ro veti putea gasi astfel de produse cum ar fi si kitul de prelungire cos centrala Ariston. Acesta este foarte util pentru situatiile in care structura de evacuare a gazelor arse ce vine odata cu centrala dumneavoastra Ariston nu este suficient de lung pentru a asigura o evacuare optima.

Ce este o prelungire cos centrala Ariston

O prelungire cos centrala Ariston pastreaza o structura perfect identica cu cea a evacuarii centralei pastrand astfel functionalitatea dubla a acesteia. In cadrul acestui articol vom vedea motivul pentru are atat evacuarea centralei cat si prelungirea acesteia trebuie sa prezinta o usoara inclinatie spre sol, dar si ce puteti face pe timp de iarna in zilele si noptile geroase.
Pentru inceput, atat evacuarea cat si o prelungire cos centrala Ariston poarta un dublu rol, asa cum mentionam si mai sus. Primul rol, si prima teava din interior este cea care transporta gazele de ardere spre afara. Teava exterioara, cea care o imbraca pe cea de evacuare are rolul de permite centralei termice sa preia aerul de afara pentru a mentine arderea. Acesta este si motivul pentru care teava interioara este mai lunga decat cea exterioara, tocmai pentru a nu permite gazelor de ardere sa fie reabsorbite de catre circuitul de alimentare cu aer a centralei.
La fel ca la o evacuare de centrala, si o prelungire cos centrala Ariston produce condens in interiorul tubulaturii de admisie aer, acesta fiind si motivul pentru care atat cosul cetralei cat si prelungirea acestuia trebuie sa fie pozitionate la o panta de cateva grade, 5o fiind o valoare optima. Motivul pentru care aceasta panta este necesara este in primul rand acela de a permite scurgerea apei rezultate din condens, dar si cel de a impiedica formarea de depuneri de gheata in interiorul gurii de admisie.

Ce faceti daca exista depuneri de gheata la o prelungire cos centrala Ariston

In cazul in care gura de admisie este obturata in proportie de o treime, cenrala termica (Ariston) intra in blocaj deoarece nu mai poate asigura conditii optime de intretinere a flacarii. Pentru a evita acest lucru este foarte important sa opriti centrala in conditiile in care temperaturile scad sub pragul de -25o Celsius. De asemenea exista solutii pentru topirea depunerilor de gheata prin montarea unor rezistente special concepute.
O prelungire cos centrala Ariston nu poate fi curatata de depunerile de gheata folosind metode neagreate de catre producator, asa ca, cel mai bine este sa apelati fie la un specialist, fie sa aveti rabdare pana cand temperatura ajunge la un prag mai mic (-10, -15o Celsius).

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *