Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

foraje puturi
Casa si gradina

Foraje puţuri

Un foraj de alimentare cu apă nu este o simplă gaură forată în sol, cu toate că mulţi dintre noi anume asta şi văd ci un ansamblu de lucrări dificile şi uneori greu de realizat.

Procesul de executare a forajelor puţurilor este unul complex şi necesită cunoştinţe în mai multe domenii. Pentru a executa foraje puţuri calitative este necesar de a şti cum trebui penetrat corect nisipul, argila, pietrişul sau roca compactă pentru a preveni colapsul găurii forate înainte de tubare. Deoarece echipamentul de forare cântăreşte câteva tone este necesar ca sondorul să ştie foarte bine cum să lucreze cu el.
În momentul în care aţi decis să executaţi în curtea dumneavoastră un foraj puţ, trebuie să ştiţi că pentru forarea unui puţ de apă se utilizează două metode de foraj:

1.foraj hidraulic rotativ cu circulaţie de fluid

Acest tip de foraj se face cu noroi de foraj şi se execută în soluri moi şi medii cum ar fi argila, nisipul pietrişul, etc.;

2.foraj cu ciocan de fund

Tipul respectiv de foraj se face cu aer şi este recomandat pentru solurile dure şi foarte dure cum ar fi calcarele, marnele sau alte tipuri de roci dure.

Forajele puţuri pot fi executate în interese personale sau pot fi executate în interese publice sau profesionale. Forajele puţuri personale au de regulă diametrul cuprins între 150 mm şi 311 mm, pe când forajele puţuri publice/profesionale se sapă cu diametrul de până la 610 mm.

Înainte de a începe executarea forajelor puţuri este necesar de găsit răspuns la următoarele întrebări:

1.Cum se alege forajul potrivit?

Pentru a obţine apa de calitatea şi în cantitatea dorită, trebuie să ştim că forajele puţuri executate pentru alimentarea cu apă a casei diferă de forajele destinate irigării unui teren agricol sau pentru o fermă.
În primul rând trebuie să ne concentrăm asupra debitului apei şi a adâncimii de forare. Este important de ţinut cont că o persoană în medie consumă aproximativ 0,5 mc/zi, pe când pentru irigarea unui teren agricol de aproximativ 6000 m2 este necesar un debit de circa 60 mc/h. În ceea ce priveşte adâncimea de forare, aceasta va determina alegerea tipului de echipament de foraj, care va putea lucra la capacitatea necesară. Trebuie să ştiţi că cu cât creşte adâncimea de forare către starturile inferioare, cu atât apa pe care o veţi primi ulterior va fi mai calitativă şi mai purificată.

2.Ce debit de apă este necesar pentru un puţ de apă?

În primul rând trebuie să reţineţi că debitul maxim forajelor puţurilor depinde de zona în care sunt amplasate forajele. Pentru a alimenta cu apă o casă fără a iriga şi grădina poate fi utilizat orice tip de foraj pentru că acesta va asigura un debit care va depăşi cu mult necesitățile unei familii compuse din patru persoane. Dacă se va necesita şi irigarea zilnică a grădinii, atunci trebuie să luaţi în calcul instalarea unui recipient tampon sau a unui bazin de acumulare, care va realiza o rezervă de apă.www.Puturiapa-Hidrogeofor.ro

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *