Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Casa si gradina

Plantele ornamentale pentru gradina ta

Nevoia omului de estetic a fost si va ramane o sete a spiritelor alese si modeste deopotriva. Fiecare cu propria viziune, propriile idei, dar intotdeauna inobilate de gandul de frumos si armonie.

Aceasta nevoie a luat in timp multe forme, dar cea mai pregnanta si mai la indemana, pare a fi, gradina cu plante ornamentale.
“Un curcubeu de culori, estetic aranjate intr-un concept care pare a aduce in suflet sentimente primordiale de rai.”
Cam asa ar putea suna descrierea unei gradini ideale. Si, desi orice ideal se dovedeste a fi mai mult un concept si mai putin o realitate, nici o gradina nu poate crea macar iluzia perfectiunii fara plante ornamentale.

Elementele florale dintr-o gradina, dau personalitate, gust si viata ideilor ce o compun. De aceea, plantele ornamenale au un rol diferit de cele normale, pentru ca scopul lor este estetic si nu practic. Ele traiesc pentru a infrumuseta si nu pentru a folosi omului in alt scop decat cel estetic.

Plantele ornamentale transforma un spatiu banal intr-un spatiu expresiv, in care maiestria Creatorului se intalneste cu maiestria gradinarului pentru a crea armonie. Un adevrat gradinar va sti sa se se foloseasca de forma, marimea si culoarea plantelor ornamentale, cat si de tipologia terenului care se doreste a fie infrumusetat.
Va folosi ehilibru culorii si estetica formelor pentru a crea un landscape potrivit diferitelor nevoi estetice aplicabile diferitelor spatii pe care le intalneste.

Scopul pare a fi acela de a integra natura in artificial, de a face ca cele doua sa se unesca intr-un mod placut, estetic, fiecare dintre cele doua lumi pastrandu-si din caracteristici si din utilitate.
In acest deziderat, multitudinea de plante ornamentale face ca treaba sa fie atat usoara cat si dificila, pentru ca in cele din urma munca se transforma intr-un joc al intuitiei si de ce nu al experientei, in incercarea de a gasi cele mai potrivite combinatii de culori si forme, si a celor mai potrivite modalitati de aranjare si distribuire a plantelor ornamentale.
E un exercitiu al spiritului dar si al maiestriei, al creativitatii dar si a puterii de exprimare, al iscusintei dar si al limitelor tehnologice de care dispunem sau nu la un moment dat.

Si, desi ,de cele mai multe ori, munca poate fi migaloasa si anevoioasa, plantele ornamentale, ofera posibilitatea unor combinatii, daca nu infinite, macar generoase, care in cel mai scurt timp vor crea aceea legatura cu natura pe care omul o simte atat de necesara.

Pentru asta avem insa nevoie sa ne lasam imaginatia libera, de un pic de creativitate, multa rabdare si munca. In cele din urma, chiar daca idealul nu poate fi atins, sufletul nostru macar se poate pierde si regasi intr-o clipa perfecta, contepland o gradina infrumusetata de plante ornamentale de la www.Pepiniera-Pinus.ro , la a carui aspect am muncit pentru a-i da viata.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *