Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

rulou gazon
Casa si gradina

Rulouri de gazon

Conform specialistilor din acest domeniu, ce se ocupa cu vanzarea si montajul precum si irigarea si tratamentul rulourilor de gazon, se acorda consultanta oricaror cumparatori/doritori de rulouri, online dar si direct in magazine, tipul acseta de gazon avand nevoie de tratamente ce sunt aplicate in unele momente din perioada de crestere insa si in cazul in care pot aparea boli, unele din acestea generate de modul impropriu folosit in ingrijirea sau in tratarea bolilor specifice anotimpurilor.

Tratamentele rulourilor de gazon

Tratamentele ce sunt propuse clientilor interesati, au in vedere fertilizarea cat si prevenirea bolilor si daunatorilor. Boli ca de exemplu ciupercile, bacteriile insa nu doar acestea precum si daunatori cum sunt nematozii, pot fi tratati tinandu-se cont de contaminarea gasita in fiecare din cazuri. Bineinteles, denumirea comerciala care e data produselor ce sunt utilizate in cazul tratamentelor gazonului, pot fi diferite, dar scopul utilizarii acestora intr-o situatie anume este acelasi.

Cand se face fertilizarea in perioada de primavara, pe la sfarsitul lunii februarie, inceputul lunii martie poate fi aplicat pentru o mai buna fertilizare, azotatul de amoniu, circa 200 kg/ha.
In acelasi timp, la fertilizarea facuta in lunile aprilie – august se aplica ingrasamintele complexe – ce sunt granulare de tip NPK (16.16.16), circa 300 kg/ Ha, dar conform instructiunilor care sunt pe ambalajul produsului aplicat.

La 15 zile dupa ce se monteaza, in timpul verii se aplica tratamente fitosanitare care au rol preventiv, utilizandu-se cel putin unul dintre fungicidele cu denumirea comerciala Amistal extra/ Allert, cat si folicur solo, circa 1 l/ha, respectand deasemenea instructiunile care sunt mentionate in ambalajul produsului.

Diverse lucrari de intretinere

Dintre lucrarile facute pentru a se intretine rulourile de gazon, se poate numara si scarificarea. In gazon se formeaza in majoritatea cazurilor, un strat mic sau ceva mai mare de plante moarte care inca nu s-au descompus acest lucru datorandu-se vieti microbiologice ce a fost insuficienta ce a dus la formarea stratului impenetrabil, in substratul de iarba. Un strat de acest fel o sa reduca rezistenta ierbii, scaznd permeabilitatea apei in sol si in acest fel deteriorand grav aspectul gazonului.

Pentru a indeparta stratul de plante moarte se pot utiliza utilajele specifice scarificarii, respectiv lamele rotative mobile sau lame ce nu patrund mai adanc de 1 cel mult 2 cm in sol.

Pentru taierea radacinilor din lateral pe care iarba le va avea si pentru combaterea buruienilor sunt folosite lamele delta, care nu trebuie insa sa fie mai mult de 7 cm in interiorul solului.

Scarificarea poate fi inlocuita cu greblarea, folosindu-se greble de gazon, inclusiv dupa fiecare tuns in parte.

Scarificarea ori indepartarea stratului de plante moarte trebuie facuta in cazul acesta in timpul sezonul de sfarsit al primaverii sau de inceput al toamnei.

Aerarea la adancime

O aerarea la adancime inseamna afanarea solul la adancimea de circa 7 cm in cadrul substratului compactat, in felula acesta putand fi inlaturati factorii care pot deteriora gazonului cum sunt baltile de apa sau lipsa oxigenului ori rezistenta mecanica. Materialul ce rezulta dupa aceasta operatiune trebuie inlaturat de pe sol dupa ce se finalizeaza aerarea.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *