Stiri de Ultima ora

Comunicate de Presa de ultima ora

Turism

Locuri mitologice, care merită vizitate

1. Muntele Olimp

Картинки по запросу muntele olimp

Muntele Olimp mai este cunoscut sub numele de “casa celor 12 zei ai grecilor”, o mare parte din acest parc  intră în componența Parcului Național Muntele Olimp. Acesta este unul din cele mai importante zone din europa pentru păsări.

2. Peștera Alepotrypa

Картинки по запросу 2. Peștera Alepotrypa

Misterioasa peșteră este amplasată în Sudul Greciei, iar lângă aceasta au fost găsite rămășițele unui vechi sat, cimitire și artefacte. Peștera, care a fost ascunsă timp de secole, a fost descoperită în 2012 și acum poate fi vizitată de turiști.

3. Valea Regilor

Картинки по запросу 3. Valea Regilor

Acest loc a devenit mai popular după ce a fost descoperit mormântul regelui Tutankhamon, care a inspirat zvonuri legate de „blestemul faraonilor”.

4. Troia

Похожее изображение

Arheologii cred că o anumită zonă de pe coasta de nord-est a Turciei este locul unde a avut loc războiul de 10 ani. Ruinele cu o vechime de 4.000 de ani din acest sit, inclusiv o replică a calului Troian, se află pe lista patrimoniului UNESCO.

5. Xibalba

Acest sit secret prin care se intra în lumea subterană a mayașilor datează din perioada 750 – 850. Este situat în Peninsula Yucatan și se crede că această peșteră a fost amenajată astfel încât să reprezinte lumea subpământeană a mayașilor.

6. Matsue

Potrivit mitologiei japoneze, Izanagi și Izanami au fost primii zei. După moartea soției lui, durerea lui Izanagi l-a împins să-și viziteze soția în lumea subpământeană, cunoscută ca Yomi-no-kuni.

Izanagi a coborât în lumea subpământeană, unde Izanami i-a cerut să aștepte până când ea avea să ceară permisiunea stăpânului acestei lumi să-i permită să se întoarcă pe Pământ împreună cu soțul ei.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *